Rik Jungmann

Gemeente Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Loosdrecht: Super kan bouwen

Loosdrecht, 1 maart 2005. Over de bouwplannen van Super de Boer in Nieuw-Loosdrecht is al veel gepubliceerd. Het lijkt er nu toch van te komen.

Persbericht

Instemming college met gewijzigd bouwplan
van Super de Boer aan Nootweg in Loosdrecht

Een nieuwe supermarkt en de bouw van appartementen en winkelunits aan de Nootweg in Loosdrecht. Het lijkt er nu echt van te komen. Het college van B & W is akkoord met het iets gewijzigde bouwplan dat Super de Boer op 23 december bij het college heeft ingediend. Het plan is iets kleiner, maar heeft dezelfde positieve uitstraling.

Het plan behelst nog steeds een vernieuwing en uitbreiding van de supermarkt tot 1600 m2. Op de eerste en tweede bouwlaag komen 16 appartementen en drie winkelunits. De grootste wijziging ten opzichte van het eerdere bouwplan is het feit dat bewoners niet gaan parkeren op een parkeerdek, maar inpandig op de begane grond. Op 26 januari jl. is het bouwplan wederom door de welstandscommissie goedgekeurd. Volgens het college draagt het plan bij aan het levensvatbaar houden van voorzieningen in Loosdrecht. Het verbetert de uitstraling en verkeerssituatie van de Nootweg, ondermeer door het creëren van extra parkeergelegenheid.

Informatieavond
Op 15 maart organiseert projectontwikkelaar Artica Vastgoedontwikkeling een informatieavond voor omwonenden in het gemeentehuis, aanvang 20.00 uur. Ook de wethouders Siemons en Neef zijn hierbij aanwezig. Het verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan (art. 19 lid 2) publiceert de gemeente naar verwachting op 17 maart 2005. Het bouwplan ligt daarna nog 4 weken ter inzage.


De wekelijkse nieuwsbrief SneeuwMatige wind Naar volgende bericht