Rik Jungmann

Douwe van Essen

WWK/Gooi- en Eemlander
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

Catalpa te Commercieel?

Nederhorst den Berg, 26 januari 2005. De voorstelling van zaken die Catalpa geeft over de sluiting van kinderdagverblijf Tom Poes in Nederhorst den Berg blijkt maar het halve verhaal te zijn.

Vorige week verspreidde Catalpa, de koepelorganisatie waar Tom Poes onder valt, een brief onder alle ouders die kinderen op het kinderdagverblijf hebben. In de brief werd aangekondigd dat Tom Poes op 1 april dicht gaat. In de brief werden flinke verwijten gemaakt naar de gemeente Wijdemeren. Zo werd gesteld dat Catalpa lang aan het lijntje werd gehouden en uiteindelijk niet anders kon dan Tom Poes sluiten.


Wethouder Bert Nagel (CDA)

Dat blijkt toch heel wat anders te liggen. Wethouder Bert Nagel deelde enkele dagen geleden aan de WWK mee dat de gemeente zich in het overleg met Catalpa best coöperatief heeft opgesteld, maar dat Catalpa voor de verhuizing naar een andere tijdelijke huisvesting enkele aanvullende eisen stelde die niet reëel waren voor de gemeente. Die aanvullende eisen hadden het karakter van een deal waar Catalpa financieel aanzienlijk beter van moest worden. Voor het college waren die eisen niet acceptabel.

In de Gooi- en Eemlander van gisteren wordt die lezing bevestigd door Pauline Ernaar van de oudercommissie van Tom Poes. Zij stelt dat Catalpa zich te commercieel opstelt en ten onrechte in de brief aan de ouders de zwarte piet voor de sluiting helemaal aan de gemeente toe speelt. Zij denkt dat de sluiting niet echt nodig is, maar het gevolg van de opstelling van Catalpa. In de krant spreekt zij van "een te commerciële opstelling" van Catalpa.

Wethouder Bert Nagel is blij met de steun van Ernaar in deze zaak. Aan Catalpa is aangeboden om voor een periode van vijf jaar een tijdelijke huisvesting neer te zetten op het parkeerterrein bij sporthal De Blijk. Catalpa wenst dit niet omdat de investering er dan niet uit zou komen. De gemeente mag een tijdelijke locatie echter wettelijk niet langer dan vijf jaar toe staan.


De wekelijkse nieuwsbrief ZonnigWindstil-1º Naar volgende bericht