Douwe van Essen

Douwe van Essen

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

320 handtekeningen voor speelveldje

Wijdemeren, 28 juni 2005

Bijna 320 handtekeningen hadden Ryan Kamps en Roy van de Poel verzameld voor het behoud van hun speelveldje aan de Laan van Eikenrode. Vandaag mochten ze die overhandigen aan wethouder Yvonne Siemons in haar kamer op het gemeentehuis. Wij waren erbij.


Ryan Kamps (m) en Roy van de Poel overhandigen hun lijst met handtekeningen 
aan wethouder Yvonne Siemons. Slechts één omwonende weigerde zijn handtekening te zetten. De rest was het helemaal met de jongens eens!

"Geweldig, zoveel handtekeningen. Ik sta achter ze!" Wethouder Siemons gaf hiermee alvast een voorschot op de komende discussie in september. Dan worden de mogelijkheden en onmogelijkheden aan de raadscommissie voorgelegd. Maar op dit moment ligt er nog steeds een plan voor woningbouw op die plek. Op de inspraakavond was door het college de deur al weer op een kier gezet, maar daar had niet iedereen vertrouwen in, getuige de opmerking: "Zeker weer een zoethoudertje!".


Het speelterrein aan de Laan van Eikenrode waar 
de gemeente woningen wil bouwen en wat de jeugd graag wil behouden. 

Aan Ryan werd gevraagd: "En als het in september nu toch niet lukt, wat dan?". "Dan blijft er niet veel over, ergens nog een klein voetbalveldje, maar dat valt hier niet mee te vergelijken. En de schoolpleinen worden buiten schooltijd afgesloten in verband met vandalisme, dus dat schiet ook niet op".

Wethouder Siemons had een kijkje genomen in Kortenhoef. "Dáár hebben ze het goed voor elkaar, grote en kleine speelplaatsen in overvloed!". (Tja, geld hadden ze misschien niet meer in de voormalige gemeente 's-Graveland, maar voorzieningen... om jaloers op te worden! Red.).


De wekelijkse nieuwsbrief      Half bewolkt Windstil 25º Naar volgende bericht