Rik Jungmann

---

Wijdemeerse Webkrant
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Monumentendag 2005

Wijdemeren, 29 augustus 2005

Op 10 september wordt de landelijke Monumentendag 2005 gehouden. Dit jaar is het thema Religieus Erfgoed.

Persbericht

Monumentendag 2005

De landelijke Monumentendag op zaterdag 10 september a.s. heeft dit jaar als thema Religieus Erfgoed . Er wordt aandacht besteed aan de kerkgebouwen met hun historie in Ankeveen, Kortenhoef en 's-Graveland.

De Gemeente Wijdemeren heeft de Historische Kring ” In de Gloriosa” te Kortenhoef verzocht deze dag voor te bereiden en waar mogelijk te begeleiden.

PROGRAMMA

De Historische Kring maakt van de gelegenheid gebruik om ook de deuren van haar eigen Verenigingsgebouw a/d Kerklaan 89 te Kortenhoef wijd open te zetten en iedereen die belangstelling heeft uit te nodigen om binnen een kijkje te nemen. Van 11 – 17 uur kunt u terecht om kennis te nemen van de archieven met een grote collectie aan foto's, dia's, boeken, documenten en publicaties op historisch gebied en dan met name over de geschiedenis van de dorpen Ankeveen, Kortenhoef en 's-Graveland.

U wordt daarbij geholpen en voorgelicht. IJs en weder dienende zal de heer W.Fecken op de Joodse Begraafplaats tussen 14 en 16 uur vertellen over de geschiedenis van deze bescheiden begraafplaats a/d Koninginneweg in Kortenhoef. U kunt het vinden via een toegangspad vanaf de Koninginneweg, gelegen naast huisnummer 69. De heer Fecken is daar tussen 14 en 16 uur aanwezig.

Welke kerken zijn die dag open?

  • Kortenhoef: De Sint Antoniuskerk van Padua a/d Kerklaan
  • De Ned. Hervormde Kerk a/d Kortenhoefsedijk
  • Ankeveen: De Sint Martinus Kerk a/h Stichts End
  • De Ned. Hervormde Kerk a/h Stichts End
  • 's-Graveland:De Ned. Hervormde Kerk a/h Noordereinde
  • De Gereformeerde Kerk a/h Zuidereinde

Waar mogelijk wordt oude kerkmuziek en/of orgelspel ten gehore gebracht.

In de kerk zijn mensen die u kunnen vertellen over de historie van dit zogeheten Religieus Erfgoed. Bijvoorbeeld hoe in vroeger tijden de kerk in Ankeveen werd afgebroken omdat hij aan vernieuwing toe was en er langs de Dammerkade huizen werden gebouwd waar veel van het afbraakmateriaal in werd verwerkt. Daar heeft men nog interessante foto's van die tentoongesteld worden.

Voor wie graag onderweg een kop koffie wil drinken kan terecht in het ‘Achterom' bij de St. Antoniuskerk in Kortenhoef. En waar u ook voor koffie terecht kan is in het Verenigingsgebouw van de Historische Kring eveneens a/d Kerklaan. Daar is de koffie notabene gratis.

Kortom, er valt veel te beleven en er is veel te zien op deze dag voor wie historische belangstelling heeft! U bent welkom!


De wekelijkse nieuwsbrief Zonnig Windstil 23º Naar volgende bericht