Rik Jungmann

Rik Jungmann

WWK/G&E
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 ...

IJs onbetrouwbaar

Wijdemeren, 5 maart 2005. In heel Wijdemeren staan de vertrouwde borden. IJs onbetrouwbaar. Niet parkeren in de berm bij de Molen in Ankeveen.

Toch is er gisteren geschaatst. Dat is te zien op de schaatssite van Hans Schouten uit Ankeveen en de weersite van Jos Werkhoven.

Vannacht is er weer acht centimeter sneeuw gevallen, waardoor nog minder goed te zien is waar het ijs eventueel wel of niet betrouwbaar en bruikbaar is.

Schaatsgekken

In de Gooi van vanmorgen vertelt Maire van der Meulen, dochter van Jacob van der Meulen, voorzitter van de Loosdrechtse IJsclub, dat men daar bevreesd is voor de komst van schaatsgekken. Het ijs is er slechts twee centimeter dik en van slechte kwaliteit door de sneeuwval.

Daaf Pos van de Ankeveense club (625 leden) krijgt wel de kriebels van de eventuele mogelijkheid om te schaatsen. De sneeuw kan van de Ankeveense baan geruimd worden. Daar heeft hij geen zorgen over. Maar het moet nog een nacht tien gaden gaan vriezen volgens hem.

De politie gaat extra surveilleren in Wijdemeren om mensen in de gaten te houden die alle waarschuwingen in de wind slaan.

Telefoonnummers

Voor de laatste stand van zaken kan voor Loosdrecht gebeld worden met de Loosdrechtse ijslijn 0355826446.

Het telefoonnummer van de IJslijn van de Ankeveense IJsclub is 035 6561705.

Het nummer van de Kortenhoefse IJsclub is 035 6561394. Door die club wordt de stand ook bijgehouden op de website.


De wekelijkse nieuwsbrief BewolktMatige wind Naar volgende bericht