Rik Jungmann

---

CDA Wijdemeren
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

CDA: Herindelen? Nog even niet.

Wijdemeren, 17 november 2005

Het CDA heeft vernomen wat gedeputeerde Moens denkt over herindelingen. Hier nog even niet, vindt het CDA. We komen nog bij van de vorige herindeling.

Persbericht

Standpunt CDA-fractie van Wijdemeren n.a.v.de berichten over herindelingen in het Gooi

Aanleiding:

Gedeputeerde Moens heeft dinsdag vier varianten voor gemeentelijke herindeling gepresenteerd in Haarlem. Hoewel gedeputeerde Moens zegt Wijdemeren voorlopig buiten de herindelingsproces te houden, wordt Wijdemeren in 1 van de varianten (Muiden/Weesp/Wijdemeren) wel genoemd. Ook staat er dat Wijdemeren zich oriënteert op ander plassengemeenten als Abcoude en Loenen.

Reactie CDA-fractie:

De CDA-fractie van Wijdemeren vindt een nieuwe herindeling voorlopig niet aan de orde. De provincie moet de gemeente tenminste een raadsperiode (dus tot 2010) de rust en tijd geven om de nieuwe gemeente verder op te bouwen.

De vorige fusie is nog maar 4 jaar geleden. De gevolgen zijn net onder controle. De gemeentelijke organisatie heeft het beheer op orde. De financiële positie is weer in balans. Ook de meerjarenbegroting is in evenwicht en biedt voor de komende jaren voor het eerst ruimte voor nieuw beleid.

Een nieuw herindelingproces betekent ook dat er weer beslag gelegd wordt op de ambtelijke capaciteit, waardoor de uitvoering van de gebruikelijke taken in de knel kan komen.

Belangrijk is dat nu verder gebouwd kan worden. Dat de dienstverlening aan onze inwoners verder verbeterd wordt. Dat we een meedenkende en aanspreekbare overheid worden.

Het CDA Wijdemeren vindt bovendien dat initiatieven voor een herindeling van onderaf moeten komen. Net zoals bij de fusie van 's Graveland, Loosdrecht en Nederhorst den Berg het geval was. Het grootste deel van onze bevolking zit niet te wachten op weer een herindeling. Wat betreft het CDA dus voorlopig geen nieuwe herindeling voor Wijdemeren.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Matige wind 7 Naar volgende bericht