Rik Jungmann

Douwe van Essen

RTVNH / NOS Journaal
Naar vorig bericht Naar de home-page Naar volgende bericht
Reageer op dit bericht Zoeken in het archief 1996 - 2004 .

Dir. H-sum Open in opspraak

Wijdemeren, 22 juli 2005

Het NOS Journaal had het gisteren over René van den B., RTVNH noemde hem voluit René van den Berg, toen zij het hadden over de voormalig directeur van het Hilversum Open tennistoernooi. Hij heeft een probleem.


Toernooidirecteur René van den Berg in 2003 bij het Hilversum Open.

Op sportpark Berestein in 's-Graveland werd enkele malen, in 2003 en 2004, het succesvolle tennistoernooi Hilversum Open georganiseerd. Douwe van Essen bezocht de tennistoernooien in 2003 en 2004 en schreef verslagen voor de Wijdemeerse Webkrant van het verloop van de strijd. Ook maakte hij foto's, o.a. van van den B. in zijn rol van toernooidirecteur.


In 2004: v.l.n.r. toernooidirecteur René van den Berg, verliezend finalist Dennis van Scheppingen, de winnaar Philipp Kohlschreiber en de heer Hoogmalen van hoofdsponsor SAA.

Het acht uur NOS Journaal opende met de mededeling dat "een bekende tennissponsor verdacht wordt van een miljoenenfraude". Om bij RTVNH en het NOS Journaal te horen dat René van den Berg een soort piramideconstructie (aldus de curator in het NOS Journaal) had opgezet, waarmee hij beleggers in totaal 100 miljoen euro uit de zak klopte, was redelijk ontnuchterend. Hij beloofde volgens de curator zeer hoge rentepercentages aan de beleggers, die hij ook uitbetaalde. Om te kunnen betalen leende hij meer en meer, aldus de curator. En dan houdt het eens op. Ook de AFM, de toezichthouder op de financiële markten, is met de zaak bezig.

Overigens verklaarde van den B. tegenover het NOS Journaal dat hij alle miljoenen, ook het halve miljoen van ziekenhuis Bronovo in Den Haag, zal terugbetalen.


De wekelijkse nieuwsbrief Zwaar bewolkt Bewolkt Matige wind 16º Naar volgende bericht