Naar vorig bericht

Naar de home-page

Naar volgende bericht

Driemaal is scheepsrecht

Wijdemeren, 25 juli 2004. Dat moest Philipp Kohlschreiber wel gedacht hebben toen hij vandaag in de finale van het SAA Hilversum Open Challenger Tennis Tournament de derde Nederlander op rij versloeg. En niet de minste, na 2 qualifiers nu de nummer 3 van de plaatsingslijst en de nummer 80 van de wereld, Dennis van Scheppingen.

Philipp Kohlschreiber slaat hier letterlijk en figuurlijk zijn laatste en winnende slag van het toernooi.

Het leek vanmiddag wel of de wisselvalligheid van het weer overgeslagen was op de beide finalisten, en op Dennis van Scheppingen in het bijzonder. De wedstrijd was vanwege de regen een uur later begonnen. Helemaal weggeweest is de regen ook tijdens de finale niet, maar er mocht gelukkig toch worden doorgespeeld, ondanks de strenge ATP-regels, die spelen tijdens ook maar een klein beetje regen uitsluiten.

Een troosteloze aanblik een half uur nadat de
finale had moeten beginnen die later op de dag door RTL5 zou worden uitgezonden.
De showgirls and boys van Wentink Events zorgden voor afwisseling tussen het stoppen
met regenen en de opkomst van de spelers.

Dennis moest er duidelijk even in komen, want binnen de kortste keren stond hij met 3-0 achter en was zijn service al tweemaal gebroken. Gelukkig herstelde hij zich daarna fantastisch en wist zelfs de set nog met 6-4 te winnen. Ook de tweede set brak Kohlschreiber al snel de service van de Hollander, maar nu hield hij wel zijn voorsprong vast en won de set met 6-4. In de derde en beslissende set verloor Van Scheppingen voor het eerst zijn openingsservice niet en kwam hij al snel op een 3-1 voorsprong. Iedereen rekende nu toch wel op zijn overwinning, maar weer haperde de anders zo geoliede machine. Kansen kreeg hij nog genoeg, zelfs meerdere breakmogelijkheden, maar op 5-4 in zijn voordeel serveerde de Duitser voor de overwinning. Hij deed dat zeer gedecideerd en trok daarmee de set, de match en de toernooizege naar zich toe. Eindstand 6-4, 4-6, 6-4.

V.l.n.r. Dennis van Scheppingen, toernooidirecteur René van de Berg en Martin Verkerk in gesprek, in afwachting van de finalepartij. V.l.n.r. toernooidirecteur René van de Berg, verliezend finalist Dennis van Scheppingen, de winnaar Philipp Kohlschreiber en de heer Hoogmalen van hoofdsponsor SAA.

De wekelijkse nieuwsbrief Zoeken in het archief 1996 - 2004 Reageer op dit bericht .