Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Douwe van Essen

Foto's: Douwe van Essen

Bron: Wijdemeerse Webkrant


Hilversum Open krijgt droomfinale

Wijdemeren, 26 juli 2003. Wat de Wijdemeerse Webkrant gisteren al vermoedde werd vandaag bewaarheid: zowel Martin Verkerk (1) als John van Lottum (2) moesten vandaag een kwart- en een halve finale spelen. En omdat beiden wonnen treffen ze elkaar morgen in een oranje droomfinale.

Echt gemakkelijk was de kwartfinale voor geen van beiden. Verkerk moest nog een beetje warm draaien en speelde daarom niet voluit. Toch kon hij de schade beperkt houden tot 2 sets, waarvan de laatste met een tie-break. De Italiaan Vassallo Arguello moest uiteindelijk met 6-2, 6-7 de zege aan Verkerk laten.

Plezier -rode draad van het toernooi- spat er vanaf bij Tom Spoor en Bep van Houdt (voorgrond...). Alom aanwezige groundsman Gerrit Cosijnzen legt uit wie Verkerk en Van Lottum tot 
nu toe hebben verslagen.
Zeer geïnteresseerd keek tenniscoryfee Kristie Boogert naar de verrichtingen van John van Lottum.

John van Lottum won zijn afgebroken set van gisteren (5-3) tegen Roger-Vasselin met 6-4, maar daarna werd het toch nog spannend tegen zijn talentvolle en 5 jaar jongere opponent. De volgende set ging namelijk na een tie-break naar de Fransman. De uitslag van de derde en beslissende set (6-3 voor van Lottum) lijkt op papier heel simpel, maar daarmee zouden we de Fransman echt tekort doen.

Het werd in zijn halve finale partij tegen de Argentijn Juan-Pablo Cuzman snel duidelijk dat Martin Verkerk weer helemaal genezen was van zijn slijmbeursontsteking. De Argentijn, die in vorige wedstrijden toch een zeer goede indruk had achtergelaten, had geen enkele kans tegen een ontketende Verkerk: 6-2, 6-3. 
Dat Cuzman zichzelf voor de wedstrijd nog wel kansen had toegedicht bleek wel uit zijn reactie na de wedstrijd: plichtmatig handjes geven en zonder opkijken in ijltempo de kleedkamers opzoeken.

 

John van Lottum in 
actie tegen de Fransman Ascione.
Ascione naar de baseline voor de eerste service game van de match. Een blessure doet de Fransman opgeven bij de stand 5-0 voor Van Lottum.

Hoewel John van Lottum maar enkele uren had gehad om bij te komen van zijn eerste wedstrijd van de dag, ging hij voortvarend van start tegen de Fransman Thierry Ascione. Maar bij de stand 5-0 in het voordeel van Van Lottum vroeg Ascione geheel onverwacht om medische bijstand. Op het centrecourt werden zijn klachten (rugspieren) onderzocht, wat even later resulteerde in zijn opgave. Jammer voor hem en de toeschouwers, maar daarmee zijn we wel verzekerd van een geheel oranje finale, morgen om 13.00 uur. 

Toernooidirecteur René van den Berg 
heft het glas op een zeer geslaagd toernooi. Op naar de ATP-status!
Eric Kersten (toernooi-coördinator) Tom Spoor (hoofd publiciteit) en perschef Bep van Houdt in een geanimeerd gesprek.

Reacties

Het Wijdemeerse weer:
Half bewolkt, 23 graden

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...