Vorig bericht

Home

Volgend bericht

Auteur: Rik Jungmann

Foto's: Provincie Noord-Holland

Bron: Gooi- en Eemlander 


PS: vragen Krakeelakker

Kortenhoef, 26 juli 2003. De PvdA statenleden Wim van Oudheusden en Peter Visser hebben vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland over eventuele toezeggingen van gedeputeerde Henri Meijdam inzake de Krakeelakker.

Op 14 februari voerde gedeputeerde Henri Meijdam (VVD) campagne voor de verkiezingen van Provinciale Staten in Wijdemeren door middel van een werkbezoek. Hij bezocht toen o.a de Horstermeer. Ook nam hij een kijkje aan het Dode Eind bij woonschepenhaven De Krakeelakker. Bij die gelegenheid zei hij tegen de aanwezige leden van het college van B&W dat hij de oplossing die De Krakeelakker gekozen had voor de aanleg van de woonschepenhaven erg mooi vond. Hij zou bij die gelegenheid de toezegging hebben gedaan om mee te werken aan de goedkeuring van het bestemmingsplan Het Wijde Blik, waarin ook de woonschepenhavens Maarten Fokke en De Krakeelakker beschreven worden.

De gemeente Wijdemeren zond de gedeputeerde later een brief waarin hem gevraagd werd de toezegging schriftelijk te bevestigen. De gedeputeerde heeft dit niet gedaan.

De vragen van de beide statenleden spitsen zich toe op het feit of de gedeputeerde wel of geen mondelinge toezeggingen heeft gedaan aan de gemeente, omdat de gemeente deze toezeggingen in de zaak voor de Raad van State heeft aangevoerd als ondersteuning van haar zaak.

Wim van Oudheusden is goed bekend in de Wijdemeerse lokale politiek, omdat hij tot de herindeling fractievoorzitter was van de PvdA fractie in Loosdrecht.

Overigens lijken de vragen enigszins mosterd na de maaltijd te zijn, omdat de ontwikkelingen rond de woonschepenhavens in een stroomversnelling zijn geraakt door de uitspraak van de Raad van State en het besluit van B&W om te gaan handhaven.


Reacties

 

Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...