Wijdemeerse Webkrant

Nieuwsarchief 2010
juli t/m september

september 2010 augustus 2010 juli 2010

September 2010

Vanmiddag spreekt Liesbeth Siderius (VVD) namens de raad van Wijdemeren in bij de commissievergadering van de provincie over het openbaar vervoer.
Twaalfhonderdeenenvijftig protesthandtekeningen tegen hoogbouw aan de Voorstraat leverde de Singelgroep gisteren op de Rading 1 in.
De Stichting Jeugdtheater Kortenhoef organiseert op 9 oktober de voorstelling Pierewaaien van Theater Snater in de Dobber.
Vanwege vakantie duurde het enkele weken, maar hier is hij dan toch. De diashow van de Kortenhoefse gondelvaart gemaakt door Douwe van Essen.
Door de nattigheid en de regenval van de afgelopen periode is het helaas niet meer mogelijk om de Autocross in Nederhorst door te laten gaan.
Ongeveer veertig bewoners van de Horndijk en Veendijk deden mee aan een excursie op de Loenderveensche Plas uitgenodigd door Waternet.
Op woensdag 6 oktober begint de Kinderboekenweek, die duurt tot en met zaterdag 16 oktober. In de bibliotheek zijn er allerlei activiteiten.
Zevenenzestig handhavers van organisaties op het gebied van Natuur, Milieu, Ruimtelijke Ordening & Bouw en Woningtoezicht, etc. deelden boetes en waarschuwingen uit.
Op 9, 10 of 16 oktober neemt een gids van Natuurmonumenten u graag mee naar Hilverbeek om u de diversiteit aan paddenstoelen te laten zien.
Hans Vuurmans van de Singelgroep houdt een pleidooi voor het gebruik van het oude gemeentehuis van Nederhorst als cultureel centrum.
Twee fractievoorzitters reageren op berichten in de WWK. Rene Voigt over het DB stemgedrag en Theo Reijn over de Baalman motie.
Op 2 oktober wordt in Nederhorst den Berg de jaarlijkse grote autocross wedstrijd gehouden. Met het maximale aantal van 150 coureurs.
Op 1 oktober begint P+M Ateliers in Kortenhoef weer met workshops. Schilderen met acrylverf of maken en beschilderen van keramiek.
Op vrijdagavond 1 oktober organiseert de Daniël Stalpaert Stichting een lezing over het herstelplan van de 's-Gravelandse buitenplaatsen.
Patrick Kreuning vond het opvallend dat de VVD de motie Baalman indiende. Hij had verwacht dat dat door het CDA zou zijn gedaan.
Robby Israel geeft een verklaring voor het stemgedrag van de DB-fractie over het accommodatiebeleid tijdens de raad van 16 september.
Vanmorgen om 10.00 uur gaf wethouder Joost Boermans het startsein voor de Klassieke Loosdrechtse Tourrally. De oudste auto was uit 1912.
Met drie slagen om de arm stemt Hilversum in met aanpassingen aan het vliegveld om nieuwbouw op Ter Sype mogelijk te maken.
In de Triangel van 22 september staat een berichtje dat de redactie van het blad excuses aanbiedt en de stukken van Baalman niet meer zal plaatsen.
De GAD stopt met de Chemokar. Er kwam bijna niemand meer. De kar wordt nu een Afvalinfopunt om festivals op te vrolijken
Krijn Spaan uit Kortenhoef zit vijftig jaar in het kwekers- en hoveniersvak. Dat wordt morgen en overmorgen op zijn kwekerij gevierd.
Op 28 september organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst over de reconstructie van de Nootweg in Nieuw-Loosdrecht.
Volgende week donderdag is de feestelijke start van Boekstart bij De Bibliotheek. Een project om kinderen jonger dan 1 jaar voor te lezen.
Volgende week is het de nationale traploopweek. Vergeet de lift en neem de trap. Daar blijft u gezond bij, schrijft de GGD.
Het OCW, het Ondernemerscollectief Wijdemeren, organiseerde vandaag een bedrijvenbezoek voor het gemeentebestuur. 123Inkt en Dunnebier Print werden bezocht.
De Schippersdag 2010 Loosdrecht begon met windstilte en mist, maar eindigde met mooi weer. Weinig wind, maar dat mocht het plezier niet bederven.
Burgemeester en wethouders hebben besloten het leegstaande VVV kantoortje aan de Oud-Loosdrechtsedijk te kopen en te verhuren.
De Bornholmkavel wordt verder bouwrijp gemaakt voor het Dorpscentrum Loosdrecht. Intussen onderzoeken archeologen de porseleinfabriek.
Vanmorgen om negen uur opende het Jumbo filiaal in Kortenhoef zijn poorten na een flinke verbouwing van Super de Boer naar Jumbo.
In de commissie Maatschappelijke Zaken werd vanavond gesproken over de bibliotheek in Loosdrecht en bezuinigingen daarop.
Op maandag 4 oktober start de vaccinatie van alle negenjarigen uit Bussum, Naarden, Nederhorst den Berg, ’s-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen.
Morgenochtend, om tien uur, zal burgemeester Martijn Smit een verhaal voorlezen op de Mr. J. Terpstraschool in Loosdrecht.
Sinds een aantal jaren beschikt de WWK over de rss feed, waarvan dankbaar gebruik wordt gemaakt. Wij hebben Twitter aan ons arsenaal toegevoegd.
Ben Steenvoorden wijst erop dat zijn partij voortdurend heeft gepleit voor overleg met de verenigingen, voorafgaand aan een besluit over de accommodatienota.
De schaakverenigingen in Wijdemeren zijn gefuseerd. Vanaf nu is er nog een enkele schaakvereniging, de SV Wijdemeren.
In het seizoen 2010 – 2011 wordt weer 'klassieke muziek' op Sypesteyn te georganiseerd. Er komen zes concerten.
Putter is donderdag weer een gewone politicus geworden toen Co de Kloet het negende DB raadslid werd. Co tsjilpt nog wel zijn vrije vrolijke DB-liedje.
Op zondag 26 september organiseert het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten Heksenheisa voor kinderen vanaf 4 jaar.
In Ankeveen zal de kantine van voetbalclub ASV'65 ook gebruikt gaan worden voor buitenschoolse opvang. Een multifunctionele combinatie.
De fractie van Dorpsbelangen moet nog wennen aan het feit dat zij van oppositiepartij in de bestuurdersrol is gekomen. Ook bij moeilijke besluiten.
De OV-actie tegen verslechtering van het openbaar vervoer heeft in de gemeente Wijdemeren 2.531 handtekeningen opgeleverd.
Wim van Oudheusden complimenteert Dorpsbelangen met haar dualistische gedrag door het voorstel van de eigen wethouder te overrulen.
J.B. Witte uit Nederhorst den Berg strijdt met De Singelgroep tegen hoogbouw op de plek van het oude gemeentehuis van Nederhorst.
Nico van der Wolk uit Kortenhoef vindt dat de heer Baalman en de uitgever van de Triangel een herhalingsrecept, maar dan nu in euro's, moeten krijgen.
De accommodatienota bleek de eerste echte test van DB-wethouder Gert Zagt en de DB-fractie, aangevoerd door René Voigt. Het kraakte, schuurde en piepte in DB.
Gisteravond werd Co de Kloet geïnstalleerd als negende raadslid voor Dorpsbelangen. Daarmee is de fractie eindelijk compleet. Na ruim een half jaar!
Maandagavond 13 september waren Wijdemeerse gemeenteraads-leden met wethouder Joost Boermans te gast bij de bibliotheek in Loosdrecht.
Op donderdag 7 oktober opent Kunst aan de Dijk het nieuwe muziekseizoen met Marietta Petkova achter de vleugel met werk van Mozart, Schumann en Chopin.
Het heeft even geduurd, maar restaurant Vlaar mag toch zijn terras aan de 's-Gravelandse Vaart bouwen.
Het NERA gebouw in de Horstermeer heeft de status van gemeentelijk monument gekregen. Voor het Oorlogsmonument in Loosdrecht geldt hetzelfde.
De toetreding van Co de Kloet, accommodatienota een motie over de Triangel en de Knorr fabriek als gemeentelijk monument. Dat waren vanavond de onderwerpen.
Over de aanwijzing van monumenten is al flink wat gesteggeld. Het college haalt de angel er gedeeltelijk uit door de kosten te verlagen.
Op 31 mei begon de wapenstilstand tussen de Republiek Horstermeer enerzijds en de provincie, AGV en Natuurmonumenten anderzijds. Vandaag liep die af.
De Bibliotheek, vestiging Wijdemeren, organiseert op zaterdag 25 september van 13.00-14.00 uur een workshop foto’s delen op internet.
Op zondag 26 september wordt op Sypesteyn weer een roofvogelshow verzorgd door de valkeniers Angelique en Marc van Flying Free uit Loosdrecht.
Op zaterdag 2 oktober, twee dagen voor Werelddierendag, kunt u met uw huisdieren en kinderen naar dierengezondheidscentrum Römer.
Clementa van der Velden heeft het voorzitterschap van de Historische Kring In de Gloriosa ('s-Graveland) overgedragen aan Frans van Giessen.
Er ligt een nieuw bestemmingsplan ter inzage voor de grond onder het gemeentehuis van Nederhorst. De Singelgroep slaat alarm en verzamelt handtekeningen.
Zaterdag is het kijkdag voor een internetveiling van oude meubelen, autootjes, treintjes en nog veel meer. De spullen zijn van Loek Peters uit Bussum.
Wijdemeren stopt met bijdragen aan het dierenasiel Crailo. De opvang van zwerfdieren loopt daardoor gevaar. Zaterdag gingen raadsleden daar op bezoek.
Cor Koster schreef over 'last en ruggespraak'. Daar reageert Robby Israel op. Zonder last is correct, vindt hij. Die ruggespraak verzinnen wij er allemaal maar bij.
Recreatiebedrijven uit Loosdrecht zijn een samenwerking aangegaan om een folder voor de toerist samen te stellen. Het CDA wil het VVV gebouw benutten.
Het Tritonus Strijktrio zal zondag 26 september het nieuwe seizoen in Het Jagthuis openen met een divertimento van Joseph Haydn.
Zaterdag is er in Ankeveen voor de derde keer een grote kunst- en cultuurmarkt.
In 's-Graveland wordt het huis aan huis blad De Triangel verspreid. In dat blad schrijft de heer Baalman. Deze week een stuk met een dubieuze inhoud.
Op de Beatrixweg in Kortenhoef staat al heel erg lang een telefooncentrale. Sinds enkele maanden verspreidt het KPN-gebouwtje trillingen.
Vandaag was het de laatste dag van de grote Bergse fototentoonstelling op het Plein. Duizend bezoekers namen een kijkje.
Met een nipte meerderheid schaarde de Hilversumse gemeenteraad zich achter een brief waarin steun betuigd wordt aan plannen van de provincie.
Ruud Buijs reageert op de correctie die de VVD zond. Buijs en de VVD zijn het eigenlijk wel eens over de gang van zaken indertijd.
Waternet organiseert voor natuurliefhebbers elke maand een paar excursies op de Loenderveensche Plas, omdat die plas normaal ontoegankelijk is.
VVD voorzitter Sieta Vermeulen reageert op de ingezonden brief van Ruud Buijs en het naschrift van de WWK daaronder.
In 1850 trok een jong stel in de boerderij aan de Beresteinseweg nabij de Stenen Brug. Dat feit werd anderhalve eeuw later de aanleiding tot een boekje over d'Lonsvaerder.
Ruud Buijs, ex-VVD raadslid, reageert op de ingezonden brief van Cor Koster. Hij herkent zich in knellende fractiediscipline.
e openbare verlichting in Nieuw Loosdrecht vertoont kuren. In Loenen zit het meetoog dat het licht aan en uit moet doen, maar dat werkt niet.
Er bleek bijna geen belangstelling te bestaan voor de jongerenbus. Daarom stoppen B en W met de proef.
Op 26 september organiseert het Bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland Heksenheisa voor kinderen vanaf 4 jaar.
Op zondag 19 september zal Peter van Dael de Nescio lezing verzorgen. Hij spreekt dan over verwondering in en over de schepping.
Komende zondag is het bij de ASV in Ankeveen Super Sunday. De eerste wedstrijden van het seizoen worden gespeeld.
Fred Beijdorff uit Kortenhoef hoopt dat er nu snel iets gebouwd gaat worden op het Antoniusterrein aan de Kerklaan.
Volgende week zaterdag maakt Ankeveen zich op voor de derde editie van een grote kunst- en cultuurmarkt.
Cor Koster hoopte dat er binnen de grote DB fractie onafhankelijke denkers zitten die nu en dan de fractiediscipline doorbreken. Dat viel hem tegen.
Emile Bakker maakte een tekst voor de protestgondel waarmee het gemeentebestuur afgelopen zaterdag mee voer. Op de wijs van Busje komt zo.
Er is geen zicht op een exploitant van het Grand Café in de Dobber en de kosten beginnen behoorlijk te drukken op Albert Heijn.
Bewoners van het Zuidereinde pleiten voor openstelling van de 's-Gravelandsevaart voor pleziervaart. Met hun eigen bootjes willen ze ook van huis weg kunnen varen.
Vanavond werd de jaarlijkse gondelvaart in Kortenhoef gehouden. Maar liefst drie gondels besteedden aandacht aan de opheffing van buslijn 106.
Vanmiddag werd het Nederlands Kampioenschap Palingroken gehouden. Winnaars waren Antoine Jumelet en William Elenbaas uit Bruinisse.
Afgelopen dinsdag heeft overleg plaatsgevonden tussen de gemeente en omwonenden van het St. Antoniusterrein in Kortenhoef.
Woensdag verzamelden zich in de bibliotheek in Loosdrecht vrijwilligers die willen gaan voorlezen op peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.
Vier Loosdrechtse kunstenaars legden de 's-Gravelandse buitenplaatsen van Natuurmonumenten vast en exposeren in het bezoekerscentrum.
Op 6 oktober start een EHBO-cursus, die opleidt voor het EHBO diploma. Het examen wordt in februari afgenomen.
Het water in de Kortenhoefse polder staat nog steeds te hoog na de zware buien van afgelopen week. Bij het Hemeltje wordt stevig gepompt.
In de WieWatWaar van deze week schrijft de voorzitter van WerkaandeWeg.nu, Rob Bestevaer, dat de berichtgeving over WadW tekort schiet. Hij rectificeert.
Op de website van de Gooi en Eemlander wordt geciteerd uit een ambtelijke notitie, onder embargo, waarin alle mogelijke bezuinigingen genoemd zijn
Ook Hilversum is nu bereid om mee te werken en te denken over aanpassingen aan het vliegveld om nieuwbouw op Ter Sype in Loosdrecht mogelijk te maken.

Augustus 2010

De rekenkamercommissie stelt in het rapport Handhaving Regelgeving vast dat de gemeente Wijdemeren haar handhavingsbeleid op een correcte wijze uitvoert.
Oud VVD-wethouder Dick 't Hoen vecht al ruim vijftien jaar een burenruzie uit met zijn naaste buren. Hij stond voor de RvS voor een berging en een speelhuis.
Kim van Waveren nam in april restaurant De Otter in Loosdrecht over. Zij won met De Otter de terrassentest van de Gooi en Eemlander.
Op diverse locaties in de regio kunnen ouders zonder verwijzing en kosteloos bij de GGD terecht voor een opvoedadvies op maat.
De bibliotheek organiseert voorlichting over de OV-chipkaart, die in Amsterdam en Rotterdam al verplicht is.
In en om het Wapen van Amsterdam/Restaurant Vlaar bestaan plannen om een terras en nieuwbouw te plegen. Zo zien die plannen eruit.
Vanaf een praam zal het gemeentebestuur bij de Gondelvaart in Kortenhoef a.s. zaterdag haar protest tegen verslechtering van het openbaar vervoer uitbeelden.
Gistermiddag zag het eerste deel het levenslicht van de serie boekwerkjes van de hand van Krijn Spaan over de Kortenhoefse dijk.
Wim van Oudheusden uit Nieuw Loosdrecht reageert op de ingezonden brief van Paul Kimmins uit Nederhorst over de huisvesting van statushouders.
Op zaterdag 4 september houdt Herman Vuijsje een lezing in Kasteel-Museum Sypesteyn in Nieuw Loosdrecht.
Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus exposeren de cursisten van Madeleine Metsaars bij P+M ateliers.
PRISMAcoaching start in september met een nieuwe serie lessen Mind-Body-Balance Integrale Yoga, waarin de nieuwste inzichten en oefeningen verwerkt zijn.
Volgende week woensdag, 1 september, om 11.00 uur organiseert De Bibliotheek in Wijdemeren een bijeenkomst over het project 50+ leest voor.
Namens de wethouders sociale zaken van een aantal regiogemeenten heeft de wethouder SoZa van Huizen een protestbrief aan minister Donner gestuurd.
Op zaterdag 11 september 2010 is het weer Open Monumentendag. Het landelijke thema is De smaak van de 19e eeuw.
Op 30 augustus wordt door Natuurmonumenten op de buitenplaats Boekesteyn in 's-Graveland onderhoud uitgevoerd op de bomen en de struiken.
>Gisteren werd de commissie Ruimte en Economie gehouden. hieronder enige zaken die aan de orde kwamen, resp. opvielen.
Ben Raven verbaast zich over de heftigheid van de reactie van Jan van den Broeck op het WWK-verslag van zijn inspraak over het accommodatiebeleid.
Wethouder Gerard Abrahamse bevond zich gisteravond op glad ijs toen het ging over de aanbesteding van de gladheidsbestrijding.
Tijdens de commissie Ruimte en Economie vanavond kwam aan de orde dat restaurant Vlaar een terras aan de vaart wil, maar de buurman wil woningbouw.
Jan van den Broeck laat ons weten niet geëmotioneerd of kwaad, maar wel bang voor de toekomst en uiterst teleurgesteld te zijn in een paar fracties.
Gisteravond werd het accomodatiebeleid behandeld door de commissie Maatschappelijke Zaken. Er komen nog hete debatten, zo is te verwachten.
Paul Kimmins uit Nederhorst den Berg is het niet eens met het rijks- en provinciale beleid om statushouders aan een woning te helpen.
Ben Raven uit Kortenhoef gruwt van de hoogbouw, die verrijst op de plek waar eerst Oudergaard stond. Hij maakt een vergelijking met Alcatraz.
De organisatoren van het Ned. Kampioenschap Palingroken in Kortenhoef hebben besloten het Duurzaam Paling Fonds te ondersteunen.
Op vrijdag 17 september geeft kunsthistoricus drs. Aldwin Kroeze een bijzondere lezing in het atelier van Ingrid Jansen in Kortenhoef.
De bouw van Veenstaete begint nu echt vorm te krijgen. Het casco is voor een deel al op hoogte. De bouwvak is voorbij. Er wordt weer gebouwd.
Oud Loosdrecht vierde vanavond feest. Op het water met de gondelvaart en op de Oud Loosdrechtsedijk met een braderie
Willem Degekamp is vijfentwintig jaar onderwijzer op de Curtevenneschool in Kortenhoef. Hij werd in het zonnetje gezet.
Op 4 augustus openden wij een poll over de vorming van een CDA-VVD(-PVV) kabinet. Dit naar aanleiding van het opzeggen van zijn CDA-lidmaatschap door Cor Koster.
Patrick Kreuning uit Ankeveen zoekt leerlingen die het edele schaakspel onder de knie willen krijgen.
Het opheffen van buslijn 106 heeft onverwachte gevolgen. Wijdemeren zal geen asielzoekers in Nederhorst en Kortenhoef huisvesten als de bus weg is.
De GAD stelt een boete van zestig euro in het vooruitzicht als u uw kliko voor 22.00 aan de straat zet. Hans Schouten schrok daar van.
Het Pleinfeest in Nederhorst wordt gehouden op zaterdag 4 en zondag 5 september. Vijf Bergse bands treden vanaf vier uur 's middags op.
Wim van Oudheusden roept Wijdemeren op om zich te verdiepen in de problematiek van vliegveld Hilversum en het NLR rapport.
George Wille uit Kortenhoef laat weten dat ook hij het containerwoud op de Meenthof met de rommel geen gezicht vindt.
Vanavond om half tien ontving Lucille Werner in Bloemendaal een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Martijn Smit van Wijdemeren.
De gele kaart van de GAD kenden we al. Maar binnenkort komen daar ook nachtelijke boetes van zestig euro bij, als uw Kliko buiten staat als dat niet mag.
Hetty Kastelein uit Loosdrecht heeft het initiatief genomen om een route uit te zetten met bezoeken aan bedrijven rond de Loosdrechtse Plassen.
Vorige week brandde het clubhuis van motorclub Black Future aan het Kininelaantje af. Patrick Kreuning geeft zijn reactie daarop.
Zaterdag wordt in Loosdrecht de jaarlijkse gondelvaart gehouden. Dat wordt gecombineerd met een grote braderie en een kermis.
De organisatie van de Kortenhoefse gondelvaart roept Kortenhoevers, verenigingen en anderen op om een gondel op te bouwen en op 4 september mee te varen.
De GAD mag dan een enthousiast persbericht uitsturen over de succesvolle plasticophaal, rondom de containers is het een zooitje.
Sinds 1 januari hebben de inwoners van de Gooi en Vechtstreek 400 ton plastic gescheiden aangeboden. De GAD hoopt op 800 ton eind dit jaar.
Op dinsdag 28 september start de vogelherkenningscursus van de Vogelwerkgroep Gooi en Omstreken voor volwassenen vanaf zestien jaar.
President Henk Stuyver van de republiek Horstermeerpolder stelt dat Natuurmonumenten in gebreke blijft bij het herstellen van het waterpeil en bij het maaien.
Op dinsdag 21 september a.s. zal de traditionele Schippersdag Loosdrecht weer bij Ottenhome op De Wijde Blick in Kortenhoef gehouden worden.
CDA-fractievoorzitter Theo Reijn stopt met zijn voorzitterschap van de raad van toezicht van Versa om conflicten met zijn politieke functie te vermijden.
De voorpagina van het regiokatern de Gooi wordt gesierd door een enorme foto van een rivierkreeft op het Moleneind in Kortenhoef. De trek is begonnen.
Over twee weken begint de lokale politiek zich weer te roeren. Op 24, 25 en 26 augustus zijn respectievelijk de commissies M en SZ, R en E en B en M.
Na acht jaar tobben met de huur van gemeentelijke gebouwen en terreinen wordt die nu gelijkgetrokken in de drie voormalige kernen.
Op zaterdag 11 september, Open Monumentendag, bent u van harte welkom op de forten bij Nieuwersluis, Nigtevecht, Abcoude en Fort Kijkuit.
De terrassen van Wijdemeren worden gekeurd door Simone Stevens van de Gooi en Eemlander. Onlangs was zij bij Vlaar nu bij De Otter.
Het papieren archief van de gemeente is onderzocht en werd bijzonder goed bevonden.
De VNG roept gemeenten op om een rechterlijke uitspraak aan hun laars te lappen en toch geld te vragen voor openbare informatie.
Natuurmonumenten organiseert samen met de Kon. Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde een presentatie over de zon voor kinderen vanaf acht jaar.
Ben Raven en Patrick Kreuning geven hun visie op de tekortkomingen van Connexxion en het openbaar vervoer per bus.
Horecabedrijven in de regio, maar zeker ook in Ankeveen, zijn de laatste tijd het slachtoffer van inbrekers.
Ton Vendrig, die voor RWW in het bestuur van het Waterschap AGV zit, stelt kritische vragen aan het dagelijks bestuur over de stank aan de Horndijk.
Boze inwoners van Nederhorst en Kortenhoef zetten afgelopen zaterdag 1250 handtekeningen tegen de kaalslag in de buslijnen.
Wim van Oudheusden uit Loosdrecht heeft de oplossing voor de Horndijkstank en geeft zijn visie op de Haagse kabinetsformatie.
Patrick Kreuning uit Ankeveen ziet het wel zitten met een kabinet VVD-CDA(-PVV), maar hij denkt dat de rekening wordt neergelegd bij de gewone man.
De gemeente neemt geen genoegen met de wens van Waternet om niets aan de rottende plantenmassa langs de Horndijk te doen.
Zaterdag wordt van 10.00 - 15.00 uur in de hele regio actie gevoerd voor een fatsoenlijk openbaar vervoer. Ook in Nederhorst en Kortenhoef.
De ontwikkelingen in Den Haag laten ook Wijdemeren niet onberoerd. Gisteren Cor Koster. Vandaag Theo Reijn. En Co de Kloet. Tijd voor een poll.
Het CDA heeft zich aangesloten bij het regionale verzet tegen de kaalslag van het Openbaar Vervoer in Gooi en Vechtstreek.
De aangespoelde waterplanten aan de Horndijk in de Loenderveensche Plas worden niet verwijderd. Waternet laat ze op natuurlijke wijze afsterven.
Vandaag verzond Cor Koster, de oud-voorzitter van het CDA Wijdemeren een opzeggingsbrief. Samenwerking met de PVV vindt hij onacceptabel.
Vanmorgen hadden twee vrachtwagens niet het geduld om elkaar voorzichtig te passeren op het Zuidereinde. Dus boorde de rode zich in een geparkeerde auto.

Juli 2010

Gisteren kondigden wij aan de geloofsbrievendiscussie te stoppen. Voor de reactie van griffier Joop van Ditmarsch maken wij nog een uitzondering.
De gemeente Wijdemeren stopt met de bestrijding van de cabomba, een woekerende aquariumplant, in de Loosdrechtse Plassen.
Aanwonenden aan het Vuntusplein in Oud-Loosdrecht voelen zich overvallen door de mededeling dat er kermis op hun plein komt. Zij vragen om overleg.
René Voigt, de fractievoorzitter van DB wijst erop dat lid zijn van de raad en in het bestuur van een actiegroep zitten geen probleem is.
Op de WWK loopt al enige tijd een discussie over de (ex) bestuursleden van WADW in combinatie met hun politieke functies. Even alles op een rijtje.
Mario Wouters neemt het op voor de RK kerk en bisschop Jozef Punt. Wat er ook gezegd en geschreven wordt hij blijft de kerk trouw.
De bewoners van de wegen achter het Noorder- en Zuidereinde, de z.g. EKC wegen, hebben een conflict met WADW over De Knip bij de Smidsbrug.
Stephan D. zond ons onderstaande ingezonden brief. Zijn email had als aanhangsel een overzicht van de historie van de KvK inschrijving van WADW.
In september wordt Super de Boer op de Meenthof in Kortenhoef omgebouwd tot Jumbo. Het personeel wordt om ge'Jumbo'd.
Patrick Kreuning is klein behuisd en woont ver weg van de plastic containers van de GAD. Geen ruimte voor de heroeszak en op de fiets zijn plastic wegbrengen.
De GGD heeft een steekproef gehouden om te zien of jongeren onder de zestien jaar alcohol kunnen kopen. Er is een sterke verbetering te zien in de naleving.
De planten in de Loenderveense Plas verspreiden stank. Het college heeft per aangetekende brief aan Waternet gevraagd om de planten op te ruimen.
Op het kraakheldere water van de Ankeveense Plassen, dat gesloten is voor recreatievaart, organiseert Natuurmonumenten vaartochten met gids.
In de zomervakantie kan jong en oud terecht bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten voor allerlei activiteiten in de natuur.
De vijver aan de Zuidsingel in Kortenhoef is een eendenparadijs geworden. Compleet bedekt met kroos. Geen water meer te zien.
Op zondag 8 augustus wordt op het landgoed Sypesteyn in Nieuw Loosdrecht een aantal roofvogelshows gehouden.
Coureurs kunnen zich gaan inschrijven voor de jaarlijkse autocrosswedstrijd die op 2 oktober wordt gehouden in Nederhorst den Berg.
Buitenschoolse Opvang De Bergertjes en de Voetbalvereniging Nederhorst gaan samenwerken. De kinderen gaan de kantine en het veld gebruiken.
Het sportevenement Dammen op de Dijk is meeverhuisd uit Loosdrecht met Ottenhome. Voor de tweede keer wordt er in Kortenhoef gedamd.
In Binnenlands Bestuur staan vandaag opvallende cijfers over tripjes van bestuurders. Noord-Holland gaf ruim 21.000 euro uit voor een tripje naar Shanghai.
In de WieWatWaar van gisteren staat een ingezonden brief van Monique Hagen over een informatieavond over het Antoniusterrein. Die niet door ging.
Simone Stevens heeft de mooiste baan van de Gooi- en Eemlander. Terrassen testen in de hele regio. Zij ging langs bij Vlaar in 's-Graveland.
Op de website van de Gooi- en Eembode staat dat Ottenhome in Kortenhoef op de 69ste plaats is geëindigd in de test van Horeca Nederland.
Hannie Humme uit Kortenhoef reageert op de brief die bisschop Punt uit Haarlem o.a. aan de Wijdemeerse gelovigen zond. Voor haar is de maat vol.
Vanaf 30 juli kunt u met Natuurmonumenten naar de eendenkooi varen in het oudste natuurgebied van Natuurmonumenten, het Naardermeer.
Café Zomerlust organiseert op zaterdag 24 juli weer het grote Jaarlijkse Zomerspektakel Zomerlust A-live. Barbecue en muziek.
De republiek Horstermeer beschuldigt Natuurmonumenten ervan de waarheid geweld aan te doen.
De bisschop van Haarlem, Jozef Punt, legt in een brief uit waarom hij pastoor Paul Vlaar heeft geschorst. Vlaar is niet uit zijn ambt gezet, wordt door Punt benadrukt.
Na vijftien jaar oeverloos overleg over vliegveld Hilversum, het banenstelsel, nieuwbouw op Ter Sype en bestuurlijk onvermogen, gooit het vliegveld de handdoek in de ring.
Gisteren werd in Ankeveen een nieuwe ooievaarsnestschommel in gebruik genomen.
De Hilversumse SP komt in actie tegen de verschraling van het openbaar vervoer in de regio en start een handtekeningenactie.
Het blijkt dat Werk aan de Weg.nu de inschrijving bij de Kamer van Koophandel niet heeft aangepast aan eventuele bestuurswisselingen.
Douwe van Essen reageert op de column die Cor Koster schreef over stereotypen in de Wijdemeerse politiek. Hij is het oneens met een verband dat Koster legt.
Ella Blom uit 's-Graveland klimt in de pen om de kritiek op de Knip, WADW en het (ex)-WADW-bestuur in de WWK te weerleggen. Bovendien reikt zij oplossingen aan.
Cor Lam uit Loosdrecht keert zich tegen de plannen om in 's-Graveland een Knip aan te brengen in het verkeer bij de Smidsbrug.
Natuurmonumenten maait, na overleg met de bewoners, de distels en de berenklauwen op diverse plaatsen in de Horstermeerpolder.
Er gloort weer hoop voor de woningzoekenden in Wijdemeren en de regio. Vliegveld Hilversum en de nieuwbouwwijk Ter Sype blijken goed samen te gaan.
Cor Koster deelt de Wijdemeerse politiek in. Met behulp van stereotypen gaat dat heel eenvoudig. Hij eindigt met Co = herrie in de tent.
Het bestemmingsplan Dorpscentrum Oud Loosdrecht is definitief. Eerder ingediende bezwaren werden ingetrokken.
Op het lezersonderzoek van de lokale bladen van Dunnebier is een enorme respons gekomen. Na de zomer worden de resultaten bekend.
Vanmorgen om 10.23 kwam het verlossende mailtje binnen bij de WWK. Co de Kloet liet ons weten dat hij de gemeenteraad in zal gaan voor DB.
Vorige week overlegden WADW en de Vereniging Bewoners EKC (VBEKC) met elkaar over De Knip bij de Smidsbrug.
Fred Beijdorff uit Kortenhoef schreef een ingezonden brief over de eventuele terugkeer van Co de Kloet in de politiek.
Patrick Kreuning biedt een weids uitzicht op de Wijdemeerse politiek en het voetbal. En hij wenst u allen een prettige vakantie.
Het is heet. Er wordt gesproken over koelwaterproblemen bij de electriciteitscentrales en over zuinig zijn met water. En, de koeien staan in de sloot.
In de WieWatWaar van gisteren speculeert Herman Stuijver mee over de terugkeer van Co de Kloet in de lokale politiek. Co zelf acht de kans 99,9 procent.
De bouw van de brandweerkazerne in Kortenhoef vordert. Het hoogste punt is bereikt, de dakspanten staan.
De GGD deed onderzoek onder middelbare scholieren. Ze drinken minder en eten meer fruit, maar ze roken meer en bewegen te weinig.
Op vier september wordt weer de jaarlijkse gondelvaart in Kortenhoef georganiseerd. De organisatie kan wel wat hulp gebruiken.
Met Natuurmonumenten kunt u varen over het Naardermeer, de Ankeveense Plassen en in Botshol.
Het Oppad in Kortenhoef is door Natuurmonumenten gerestaureerd. Het pad loopt door het natuurgebied en wordt o.a. gebruikt bij het Dauwtrappen.
Het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in 's-Graveland geeft een overzicht van de mogelijkheden in de zomervakantie.
Komende woensdag wordt in het gemeentehuis in Loosdrecht een informatieavond georganiseerd over de bouw van het Dorpscentrum.
Samen met het gemeentebestuur maakt de bibliotheek in Loosdrecht plannen om met minder geld toch open te kunnen blijven.
De raad moest gisteren stemmen over het voorstel om mee te doen met de inrichting van een regionaal veiligheidshuis. Het werd kantje boord.
Gisteren was de laatste raad voor het zomerreces. Er werd lang bij bezuinigen stilgestaan. De VVD wil wel uit het Plassenschap.
Van AGV algemeen bestuurslid Ton Vendrig kregen wij de antwoorden van AGV op vragen over de Horstermeer die door hem Wim Zwanenburg gesteld zijn.
Ziggo verkleint langzaam het aantal analoge zenders om ons met zachte dwang naar digitale televisie te sturen. Ziggo verschuilt zich daarbij ten onrechte achter de programmaraad.
Eergisteren werd Maarten Haverkamp uit Nederhorst den Berg, bij zijn vertrek uit de Kamer, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
De fractie DorpsBelangen is gisteren met Emile Bakker een stapje dichterbij gekomen bij completering. Co de Kloet is uitgenodigd om als negende, de laatste zetel te bezetten.