WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
OV: CDA protesteert mee
Wijdemeren, di 3 augustus 2010

Het CDA heeft zich aangesloten bij het regionale verzet tegen de kaalslag van het Openbaar Vervoer in Gooi en Vechtstreek.

persbericht

CDA Wijdemeren

Bundeling van verzet tegen nieuwe buslijnen
CDA Wijdemeren sluit zich aan bij regionale OV-actie

Als eerste Wijdemeerse politieke partij heeft het CDA zich aangesloten bij het regionale verzet tegen de kaalslag van het Openbaar Vervoer in Gooi en Vechtstreek. CDA Wijdemeren heeft de collega's in de gemeenteraad van Wijdemeren opgeroepen zich ook aan te sluiten.

In Wijdemeren worden vooral de inwoners van Nederhorst den Berg en 's-Graveland/Kortenhoef zwaar getroffen door de nieuwe busregeling.

Fractievoorzitter Theo Reijn juicht de regionale samenwerking toe. "We komen niet verder als elke gemeente, elke belangengroep alleen maar voor het eigen belang gaat. De buslijnen die nu door onze dorpen rijden zijn immers ook van belang voor delen van Hilversum. Daarom vinden wij de bundeling van het verzet tegen de nieuwe busregeling een goede ontwikkeling."

CDA Wijdemeren vindt dat een fundamentele wijziging van het openbaar vervoer noodzakelijk is om inwoners van de dorpen niet te isoleren. "Dan moet je niet simpelweg wat buslijnen opheffen of de frequentie verlagen, maar kijken hoe je met verschillend materiaal en verschillende regelingen tot een verantwoord openbaar vervoer in de regio kunt komen. In het land zijn daar voldoende goede voorbeelden van."

Vanaf eind vorig jaar heeft het CDA Wijdemeren initiatieven genomen om het verzet tegen de verslechtering van het openbaar vervoer te mobiliseren. Meer informatie hierover op de website www.wijdemeren.cda.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
21 gr.
windkr. 3