WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA-VVD(-PVV) Kabinet
Wijdemeren, wo 4 augustus 2010

De ontwikkelingen in Den Haag laten ook Wijdemeren niet onberoerd. Gisteren Cor Koster. Vandaag Theo Reijn. En Co de Kloet. Tijd voor een poll.

Cor Koster

Gisteren zegde Cor Koster, de oud-voorzitter van het CDA Wijdemeren, zijn CDA-lidmaatschap op in een krachtige brief die niets te raden over liet. (In het programma Knevel en Van den Brink kreeg zijn standpunt bijval van Willem Aantjes, die het verval van het CDA voorspelde als gevolg van de Haagse ontwikkelingen.)

Theo Reijn

In de krant van vandaag verklaart Theo Reijn, de fractievoorzitter van het CDA, dat hij "gemengde gevoelens" heeft over de Haagse ontwikkelingen. Hij twijfelt sterk over samenwerking met de VVD, maar zeker over samenwerking met de PVV. Reijn vroeg zich na de verkiezingen af wat hij nog bij het CDA te zoeken zou hebben als zijn partij zou gaan samenwerken met de PVV. Maar, hij erkent dat er een bijzondere situatie is ontstaan na de verkiezingen. Gelukkig is hij niet met de formatie van een CDA - VVD (-PVV) kabinet. Hij maakt zich daar wel wat zorgen over. Zijn Hilversumse collega CDA-fractievoorzitter, Anja Wijnands, heeft geen bedenkingen. Zij vindt het belangrijker dat "die economische crisis nu eens wordt aangepakt."

Co de Kloet

Co de Kloet, o.a. kandidaat DB-raadslid in Kortenhoef, zond ons een reactie op de actie van Cor Koster. Hij schrijft:

"Cor Koster heeft zijn CDA lidmaatschap opgezegd! Dat die club in zee gaat met een ondemocratische racistische partij is voor hem onverteerbaar. Moedig en duidelijk dat is de actie van Cor Koster. Zo zouden er meer moeten zijn. Zo lang lid van het CDA. Zo lang actief o.a. als voorzitter. Het zal geen eenvoudige beslissing zijn geweest."

Poll

Wij openen een poll om te weten hoe de zaak ligt in Wijdemeren. De poll sluit op 20 augustus.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien
18 gr.
windkr. 4