WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cor Koster zegt CDA op
Nederhorst den Berg, di 3 augustus 2010

Vandaag verzond Cor Koster, de oud-voorzitter van het CDA Wijdemeren, een opzeggingsbrief. Samenwerking met de PVV vindt hij onacceptabel.


Cor Koster

Lokale gevolgen

De kabinetsformatie begint lokale gevolgen te krijgen. Terwijl CDA-prominent en informateur Ruud Lubbers de mogelijkheden van een rechts kabinet onderzoekt en fractievoorzitter Maxime Verhagen daar enthousiast aan meewerkt, groeit in delen van de CDA achterban het ongenoegen. Enkele prominente CDA'ers lieten reeds in de media weten niets te zien in een rechts kabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Dat geldt ook voor Cor Koster, die enige jaren voorzitter was van het CDA Wijdemeren. Hij gaat nog een stap verder en zegt zijn CDA-lidmaatschap per vandaag op.

Hij schrijft:

Geacht CDA-bestuur,

Jarenlang ben ik een trouw CDA-lid geweest. Het CDA-gedachtengoed paste beter bij mij dan de ideologie van welke andere partij ook, ook al vond ik nogal eens dat niet alle CDA-politici dat gedachtengoed echt in de praktijk brachten. Maar nu is er een grens overschreden. Ik zeg bij deze het lidmaatschap van de partij op.

De reden? Het CDA is bereid om samen te werken met de PVV. Iets anders kun je het aanvaarden van de gedoogsteun van een racistische, ondemocratische club als de PVV niet noemen. Het CDA accepteert de opvattingen van de PVV. Welnu, ik niet.

Met vriendelijke groet,

C.J.Koster

Cor Koster
Nederhorst den Berg

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
21 gr.
windkr. 3