WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
(Afval) Scheiden doet Lijden
Ankeveen, wo 28 juli 2010

Patrick Kreuning is klein behuisd en woont ver weg van de plastic containers van de GAD. Geen ruimte voor de heroeszak en op de fiets zijn plastic wegbrengen.

ingezonden brief

Afval scheiden niet verplicht

Als een gedupeerde van het GAD-beleid besloot ik eens met de klantenservice van de GAD te bellen. Misschien kent u mijn woonsituatie al uit een eerder bericht van mij, die situatie heb ik nu ook de GAD voorgelegd.

Ze zeiden: ga maar naar het centrum van Ankeveen of naar de Meenthof met uw papier en plastic.  Waarop ik dus antwoordde dat dat onhandig is op de fiets en dat, als het zo moet, ik zou ophouden met het scheiden van afval.
Waarop de medewerkster van het GAD antwoordde dat dat mijn eigen vrije keus was en dat afval scheiden niet verplicht is. We weten intussen allemaal wel dat het scheiden op de afvalstations goedkoper is, het lijkt arbeidsintensiever, maar het bespaart vuilniswagens en uitlaatgassen. De vuilniswagens moeten ook bemand worden.

Bij deze verklaar ik het afvalscheiden voor grote onzin en het bedriegen van de bevolking. Uw tuin staat al vol met containers. Hoeveel komen daar in de toekomst nog bij? Een container voor hout, één voor chemisch afval en spaanplaat, één voor ijzer en één voor afgedankte apparaten?

Rijdt straks elke dag van de maand een vuilniswagen door onze dorpen om de één of andere container te komen legen? Zogenaamd goed voor het milieu? Mensen laat u toch niets wijsmaken, het is een smoes om de kosten op te drijven zodat de GAD kan zeggen: "Kijk wij doen goed werk". Het wordt tijd dat het GAD-bestuur beseft een maatschappelijke functie te hebben.

Patrick Kreuning
Ankeveen

(Iets ingekort. red. WWK)

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
21 gr.
windkr. 3