WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Plastic kop van Heroes Zak
Ankeveen, za 26 juni 2010

Patrick Kreuning heeft geen plaats voor zijn plastic heroeszak, maar ook geen container in de buurt. Hij krijgt er een plastic kop van.

ingezonden brief

Plastic inzamelen: grote onzin

Reeds voor de introductie van de plastic heroes was op tv een uitzending waarin men in het zuiden liet zien dat het scheiden op het depot goedkoper was.
Vervolgens krijgen we de plastic zakken en inmiddels raadt de GAD ons aan halfvolle zakken te dumpen. Het gevolg is dat er meer plastic nodig is om je plastic te dumpen. Bovendien krijg je eenmalig 12 zakken toegestuurd. Als 1 persoons huishouden kom ik toch aan anderhalve zak per maand, de schuld hiervan ligt o.a. bij de supermarkten die alles kennenlijk graag in grote lagen plastic verpakken. Derhalve moet je weer extra zakken gaan aanvragen of ophalen bij het GAD.

Voor bewoners van kleine huizen op de 1e verdieping of hoger is dit een grote ellende. Er staan bijv. langs de Herenweg in Ankeveen geen speciale plastic containers. De schuurtjes zijn met 1 fiets er in al zo goed als vol, in je woonkamer of keuken heb je ook niet echt veel plaats, dus waar laat je het plastic? Dan maar gewoon los in de algemene container kieperen? Dat mag niet, daar staat een boete op.

Ook werd 2 jaar terug de papierbak geïntroduceerd, papier mag ook niet meer in de algemene container voor het huis. Maar bij ons op de Herenweg is die container nooit geplaatst. Het gevolg? Een boete riskeren en uit voorzorg in elk geval al je papier maar door de versnipperaar. Of misschien massaal bakfietsen aanschaffen om met je plastic, glas en papier richting de Meenthof te fietsen.

GAD, wat is dit voor een waanzin? Ik krijg hier een plastic kop van, daardoor gaan de medische kosten in de papieren lopen en waar laat ik dat papier en plastic dan weer? Een bakfietsje met 30 halfvolle zakken naar de Meenthof brengen?

P.S.: Men vroeg zich in het eerdere persbericht af waar de containers in de meenthof voor waren die met een pasje geopend moeten worden. Die zijn voor de mensen die boven de winkels wonen, want niet iedereen mag daar zomaar zijn afval dumpen. Dat is lastig i.v.m. het uitdelen van boetes vermoed ik.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
25 gr.
windkr. 2