WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Oppad is Hersteld
Kortenhoef, di 6 juli 2010

Het Oppad in Kortenhoef is door Natuurmonumenten gerestaureerd. Het pad loopt door het natuurgebied en wordt o.a. gebruikt bij het Dauwtrappen.

persbericht

Het Oppad is weer goed begaanbaar

Natuurmonumenten heeft het meer dan twee kilometerlange oude kerkpad tussen Kortenhoef en ’s-Graveland  gerestaureerd. Dat was hard nodig, want door het jarenlange gebruik was de ondergrond erg drassig geworden.

Dit pad werd vroeger door mensen uit ’s-Graveland gebruikt om naar de kerk in Kortenhoef te gaan. Het loopt langs weilanden, langs de Kortenhoefse Plassen en door het moerasbos met elzen, wilgen en berken. Door het jarenlang gebruik was de ondergrond erg drassig geworden en deels verzakt. Bij regen was het enorm glad, dus gingen mensen dwars door het naastgelegen land van de boer lopen.

Samen met deze agrariër heeft Natuurmonumenten het raster langs het pad vernieuwd en iets verplaatst, zodat het pad wat breder is geworden. Verder is er zand gestort op de meest drassige delen en er zijn houtsnippers gestrooid in de natte delen van het bos.

Het Oppad maakt deel uit van een 9 kilometer lange wandelroute in het Vechtplassen gebied. Deze route loopt ook over de Kromme Rade, dat is de oude grens tussen Utrecht en Holland.

Informatie over de route, met kaart, kunt u downloaden van de site van Natuurmonumenten.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
24 gr.
windkr. 3