WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Informatieavond Dorpscentrum
Oud Loosdrecht, ma 5 juli 2010

Komende woensdag wordt in het gemeentehuis in Loosdrecht een informatieavond georganiseerd over de bouw van het Dorpscentrum.

persbericht

Informatieavond Dorpscentrum Oud-Loosdrecht

De gemeente Wijdemeren en projectontwikkelaar Heilijgers nodigen omwonenden en belangstellenden uit voor de presentatie van het voorlopig ontwerp voor het dorpscentrum in Oud Loosdrecht. De bijeenkomst vindt plaats op 7 juli 2010 van 20.00 tot 21.30 uur in het gemeentehuis.

Belangstellenden zijn van harte welkom op Rading 1 in Nieuw Loosdrecht om te luisteren naar het laatste nieuws over de planontwikkeling. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen.
De raadzaal is open om 19.45 uur. Om 20.00 uur begint de presentatie. Wij verwachten dat de avond rond 21.30 uur zal zijn afgelopen.

De ontwikkeling van het nieuwe dorpscentrum in Oud Loosdrecht vordert gestaag. Recent is de samenwerking tussen de gemeente en de ontwikkelaar getekend. Het voorlopig ontwerp is ondertussen uitgewerkt. De betrokken partijen hechten veel waarde aan het informeren van de omgeving en horen graag de mening van de omwonenden.

Tussen de Loosdrechtsedijk en de 1e plas wordt een dorpscentrum gerealiseerd met een dorpsplein en een passantenhaven. Aan beide zijden van de haven komen appartementen en winkels. Daarnaast komt er een horecapaviljoen met terras aan het water.

Het dorpscentrum wordt de ontmoetingsplaats van Oud Loosdrecht, waar de festiviteiten van het dorp gehouden kunnen worden. Het plein vormt de fysieke verbinding tussen het dorp en het water. Vanuit de passantenhaven wordt ook een tweede waterverbinding met de Vuntusplas gemaakt.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
22 gr.
windkr. 4