WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
KvK: antedateren mag
's-Graveland vr 30 juli 2010

Op de WWK loopt al enige tijd een discussie over de (ex) bestuursleden van WADW in combinatie met hun politieke functies. Even alles op een rijtje.

Gisteren ontvingen wij een email van Stephan D. met de uitschrijfdata van de WADW bestuursleden Emile Bakker en Mario Wouters uit het register van de Kamer van Koophandel. Wij spraken onze verbazing uit over het feit dat in een uittreksel van de Kamer van Koophandel van 16 juli nog stond dat de beide heren bestuurlid waren, terwijl in de email van Stephan D. van gisteren stond dat Emile Bakker op 19 mei was uitgeschreven en Mario Wouters op 22 juni. Wij noemden dat een raadsel.

antedateren mogelijk

Van diverse kanten kregen wij de bevestiging dat antedateren bij de KvK mogelijk is en in dit geval ook gebeurd is. Een bestuurslid van een vereniging of stichting kan zich op een eerdere datum laten uitschrijven, mits iemand anders (een medebestuurslid) daarvoor tekent. Dat is hier gebeurd. Op 9 juli 2010 levert Erik Hania, het enig overgebleven WADW bestuurslid, een wijzigingsformulier in met de hierboven genoemde uitschrijfdata van zijn medebestuursleden. Die wijzigingen worden op 20 juli 2010 door de KvK verwerkt. Op 21 juli 2010 staan de (geantedateerde) wijzigingen in het openbare register.

De email van Stephan D. van gisteren bevatte derhalve de halve waarheid. De inhoud van de bijlage klopte, de suggestie dat de uitschrijvingen al twee maanden, resp. één maand geleden hebben plaatsgevonden kloppen niet.

Tijdlijn

Wij zetten even de zaken op een rijtje in de tijd.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 3