WIJDEMEERSE WEBKRANT
WADW en politieke functies
Kortenhoef, zo 27 juni 2010

Hannie Humme, fractieassistent voor D66, reageert op de ingezonden brief van WADW bestuurslid Emile Bakker over de verhouding met EKC.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

Geachte redactie,

Verbaasd én geërgerd was ik over de reactie Emile Bakker van werkgroep WadW. Vanaf het moment dat je op een kandidatenlijst gaat staan, moet een kandidaat raadslid zich realiseren dat hij in dubieuze situaties terecht kan komen die dichtbij belangenverstrengeling liggen. Nanne Roosenschoon van D66 nam bewust afscheid als bestuurslid van stichting SLOEP, al voordat hij lijsttrekker werd. Dat is hoe het hoort.

Op het moment dat je als fractieassistent beëdigd gaat worden, moet je jezelf al terugtrekken uit besturen. Dat heb ik zelf ook gedaan door mijn bestuurslidmaatschap (secretaris) van D66 Wijdemeren op te zeggen. De beëdiging was op 28 april. Op dat moment had Mario Wouters, wel of geen opvolger aanwezig, de verstandigste moeten zijn en zich al terug getrokken moeten hebben als bestuurslid van de belangenwerkgroep WadW.

Hier is blijkbaar ook iets misgegaan in controle van de geloofsbrieven, want bestuurslid van een belangenvereniging én fractieassistent zijn, rijmt niet met elkaar. Onbezonnen uitspraken doen op een ledenvergadering van WadW is dan helemaal uit den boze. Maar wie Mario Wouters kent, weet dat hij nogal moeite heeft met controle over emoties en uitspraken. Waarom zou er zoveel ophef ontstaan op de EKC wegen als alles er netjes aan toe was gegaan op de bewuste vergadering in mei? Als er echt ruimte was geweest voor wat de bewoners van de EKC wegen te vertellen hadden?

En even voor de goede orde: de Verkeerswerkgroep heeft aanbevelingen gedaan, er is geen raad (niet deze en niet de vorige) én geen coalitie die de aanbevelingen klakkeloos heeft overgenomen.  Integendeel. De aanbevelingen worden in een aanpak geplaatst. Daarover worden álle bewoners van Wijdemeren nog gehoord. Draagvlak is en blijft daarbij het eerste argument. Voor DorpsBelangen, VVD en D66.

Hannie Humme
Kortenhoef
fractieassistent D66
op persoonlijke titel

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
29 gr.
windkr. 2