WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vlaar krijgt Terras
's-Graveland, vr 17 september 2010

Het heeft even geduurd, maar restaurant Vlaar mag toch zijn terras aan de 's-Gravelandse Vaart bouwen.

Tijdens de commissievergadering op 25 augustus sprak de exploitant van Vlaar in, omdat er rond het terras een conflicht dreigde met de buurman. Op 30 augustus publiceerden wij de tekeningen van het terras en de bouwplannen voor het naastgelegen Koetshuis.

persbericht

Nieuw terras Restaurant Vlaar

Het college van B&W verleent medewerking aan het bouwplan voor een nieuw terras van restaurant Vlaar aan de ’s-Gravelandse Vaart, Noordereinde 129.

Ontheffing

Er kan bouwvergunning worden verleend, omdat het bouwplan, een balkon met een diepte van 1,5 meter, voldoet aan de vrijstellingsbepalingen van het bestemmingsplan. Als de bouwvergunning wordt aangevraagd zal het college een procedure tot ontheffing van het bestemmingsplan starten. Het plan wordt dan gepubliceerd op de gemeentepagina en ter visie gelegd voor eventuele zienswijzen. 

Kleinschalig

Op het kleinschalige terras is naar verwachting plaats voor ongeveer 18 personen. Het bouwplan past volgens het college bij de monumentale uitstraling van het restaurant en het naastgelegen kantoorgebouw (rijksmonument).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
15 gr.
windkr. 3