WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Terras vs. Woningen
's-Graveland, ma 30 augustus 2010

In en om het Wapen van Amsterdam/Restaurant Vlaar bestaan plannen om een terras en nieuwbouw te plegen. Zo zien die plannen eruit.

Plannen Vlaar

Bij de commissie Ruimte en Economie vorige week werd ingesproken door de exploitant van Restaurant Vlaar uit 's-Graveland. Zij reikte daar onderstaande afbeeldingen uit van de huidige situatie zonder terras en de door Vlaar gewenste situatie met terras aan de 's-Gravelandse Vaart.


Huidige situatie langs de vaart, achterzijde van het restaurant.


Door Vlaar voorgestelde situatie met een terras van 1,20 meter breed.

Op bovenstaande afbeeldingen komen de woningen van Kroon aan de linkerzijde van het restaurant.

Plannen Kroon

Op 12 augustus verspreidde Teus Kroon, de eigenaar van restaurant Vlaar en Het Koetshuis (de zaal van restaurant Vlaar) een brief bij omwonenden van het restaurant waarin hij aankondigt dat hij Het Koetshuis wil verbouwen tot twee woningen van 130 m2. Hij wil ook twee woningen van 180 m2 bouwen op de plek van de schuur van schildersbedrijf Hafkamp en het achterdeel van restaurant Vlaar. Voor de vier woningen wordt de parkeerplaats van Vlaar een stuk kleiner. Negen parkeerplaatsen worden ter beschikking gesteld aan de bewoners van de nieuwe woningen.


Voorzijde (Noordereinde).


Achterzijde (aan de Vaart).

Probleem

De plannen van Vlaar en die van Kroon blijken elkaar voor de vergunningverlening bij de gemeente te bijten, zoals tijdens de inspraak bij de commissie aan het licht kwam. Vooralsnog oordeelde de gemeente dat het terras van Vlaar geluidsoverlast zal veroorzaken voor de bewoners van de door Kroon te bouwen woningen. Daarover is het laatste woord nog niet gezegd.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien en zon
18 gr.
windkr. 5