WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Protestgondel OV
Wijdemeren, ma 30 augustus 2010

Vanaf een praam zal het gemeentebestuur bij de Gondelvaart in Kortenhoef a.s. zaterdag haar protest tegen verslechtering van het openbaar vervoer uitbeelden.

persbericht

Gedeputeerde overlegt met Connexxion

Gondelvaart sluitstuk OV-protest in Wijdemeren

Vertegenwoordigers van de gemeenteraad en het college van Wijdemeren varen dit jaar mee met de gondelvaart die zaterdag 4 september a.s. in Kortenhoef wordt gehouden. Vanaf een originele praam zullen zij hun protest tegen verslechtering van het openbaar vervoer uitbeelden.

"Tijdens de gondelvaart willen we de publieke protestactie op een ludieke manier afsluiten", zegt Theo Reijn, coördinator van de OV actie in Wijdemeren. "We zullen dan ook de eindstand van de handtekeningactie bekend maken." De handtekeningactie is zaterdag jl. al afgesloten.

Gezamenlijke actie

Evenals in andere Gooise gemeenten gaat het in Wijdemeren om een gezamenlijke actie van politieke partijen, organisaties en inwoners. "Raadsbreed willen we ons inzetten voor fatsoenlijk openbaar vervoer. Dat hebben we met de handtekeningactie gedaan en doen we zaterdag ook tijdens de gondelvaart."

Overleg met provincie

Het afsluiten van de publieksactie betekent nog niet het einde van de OV-actie. De provincie Noord-Holland is verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in onze regio. "De commissievergadering van Provinciale Staten over het openbaar vervoer in onze regio is verplaatst van 6 september naar 30 september. De politieke partijen gebruiken de maand september om met hun collega's van de Statenfractie te overleggen over het oplossen van knelpunten."

Reijn ziet het verplaatsen van de commissievergadering als een eerste succes van de regionale OV-actie. "Gedeputeerde mevrouw Post heeft zo meer tijd om met Connexxion tot op detail de nieuwe dienstregeling in te vullen. De reacties uit onze regio zullen daar ongetwijfeld bij worden meegenomen."

Dit is een gezamenlijke actie van politieke partijen, belangenorganisaties en
bewonersverenigingen in Gooi en Vechtstreek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
buien en zon
18 gr.
windkr. 5