WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Meenthof: Jumbo-geel
Kortenhoef, wo 22 september 2010

Vanmorgen om negen uur opende het Jumbo filiaal in Kortenhoef zijn poorten na een flinke verbouwing van Super de Boer naar Jumbo.

In winkelcentrum de Meenthof was er geen ontkomen aan. Alle lantaarnpalen waren voorzien van knalgele ballons, de huiskleur van Jumbo. Aan de Kerklaan stond al enige tijd een enorm reclamebord, vandaag stonden er ook aan de Curtevenneweg reclameuitingen waar je niet omheen kon. Door het dorp reden twee segways (twee-wielige voertuigjes) met daarop twee mensen in Jumbo outfit. En, naar het schijnt, werd de afgelopen dagen ook op de radio reclame gemaakt waarin o.a. de opening van het filiaal in Kortenhoef werd aangekondigd. In de winkel was het druk met nieuwsgierigen.

Historie

De afgelopen twee weken werd de winkel van Super de Boer op de Meenthof in Kortenhoef, die nog maar ongeveer een jaar geleden ook al totaal verbouwd was, weer verbouwd en omgetoverd in een Jumbo filiaal. De winkel heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot begin zeventiger jaren. Toen was het de supermarkt van Galesloot. Later werd het De Spar. Op de eerste verdieping kwam een Novalux/Blokker filiaal, dat later verhuisde naar een eigen Blokker winkel aan de overkant.

Nog later werd de winkel een Super. Die werd omgezet in Kempers Super de Boer. De zaak werd verkocht aan Super de Boer van de Bunt uit Loosdrecht, die de winkel anderhalf jaar geleden een totale make-over gaven, niet wetende dat er op concernniveau niet veel later een verkoop zou plaatsvinden, waarbij een deel van de Super de Boers Jumbo werd en een ander deel C1000.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2