WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Terrassentest Vlaar
's-Graveland, vr 23 juli 2010

Simone Stevens heeft de mooiste baan van de Gooi- en Eemlander. Terrassen testen in de hele regio. Zij ging langs bij Vlaar in 's-Graveland.

Historische naam

Er zijn van die restaurants die een historische naam hebben die niet slijt als een nieuwe eigenaar een frisse nieuwe naam bedenkt. In Kortenhoef is dat het geval met Het Rechthuis, dat omgedoopt werd in Jan en Alleman. In 's-Graveland heet het Wapen van Amsterdam nu Vlaar, nadat het een tijd Noorderlicht heette. Toch, als je het over Vlaar hebt en men kijkt je glazig aan, noem dan het Wapen van Amsterdam en een blik van herkenning keert terug. (Bij het noemen van de naam Vlaar denkt men deze dagen eerder aan pastoor Paul Vlaar.)

Schone toiletten

Simone Stevens ging lunchen bij restaurant Vlaar. Dat terras kwam prima uit de test. Een minpuntje was dat nogal wat zaken die op de kaart stonden er niet bleken te zijn, waardoor de keus uiteindelijk o.a. op een uitsmijter en een salade viel. Maar, wat er geserveerd werd, was prima in orde. In de score viel op dat de toiletten het hoogst scoorden uit de rij uitzicht, sfeer, bediening, hygiëne (toiletten) en prijs/kwaliteit. Meestal zijn de toiletten hekkensluiter., maar niet bij Vlaar. Met een totaalscore van 8,1 mogen ze tevreden zijn bij Vlaar aan het Noordereinde in 's-Graveland.

Historie

Wapen van Amsterdam: doek valt
Noorderlicht
Noorderlicht gedoofd 110604
Wapen van Amsterdam terug 19-5-2005
Het Wapen van Amsterdam feestelijk geopend 30-6-2005
23112009 Vlaar is Trouwlocatie

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
wisselend
24 gr.
windkr. 2