WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Communiceren is Kunst
Kortenhoef, vr 23 juli 2010

In de WieWatWaar van gisteren staat een ingezonden brief van Monique Hagen over een informatieavond over het Antoniusterrein. Die niet door ging.

Hoe zat het?

Laten we beginnen met even uw geheugen op te frissen, want er is al heel lang geen nieuws over dat Antoniusterrein geweest. Aan de Kerklaan in Kortenhoef stond de Antoniusschool. Die school verhuisde naar de Zuidsingel in Kortenhoef. Het oude schoolgebouw werd in april 2005, ruim vijf jaar geleden (!) gesloopt. Voor het terrein werden plannen gemaakt om er woningen en appartementen op te bouwen. Die plannen, met name de hoge appartementen aan de Kerklaan, werden door de buurt afgewezen. De gemeente huurde stedebouwkundigen in die in De Dobber gloedvolle betogen hielden over het hoge gebouw dat als een fraai soort landmark op die plek zou gaan fungeren. De omwonenden lieten zich niet ompraten. Er werden nog enkele informatieavonden in De Dobber gehouden. Daarna werd een groep van omwonenden geformeerd, die mee mocht denken over de plannen. Af en toe kwam er wat geluid uit die bijeenkomsten, meestal dat men het niet eens was. Intussen ligt het terrein al weer lang renteloos, als één van de langdurige rotte kiezen aan de Kerklaan.

Informatieavond 6 juli

Kennelijk is er weer een ontwikkeling rond het Antoniusterrein. Op 1 juli ontving Monique Hagen een uitnodiging voor een informatieavond over het terrein. Op 6 juli, slechts vijf dagen later, om 20.00, was de avond in De Dobber gepland. Dat was de avond dat Oranje de halve finale speelde. Desondanks begaf Monique Hagen zich naar De Dobber. Daar vond zij een gesloten deur. Er hing geen briefje en zij was niet gewaarschuwd dat de avond (kennelijk) niet door ging. Per voice mail vroeg zij aan de gemeente wat er aan de hand was. Op die vraag moet zij nog antwoord krijgen.

Hap, snap, uitnodigen

Toen zij in de buurt ging rondvragen, ontdekte zij dat de uitnodigingen voor de informatieavond vrij willekeurig waren verzonden. Sommige omwonenden ontvingen de brief wel, anderen niet, die daarop weer verontwaardigd werden. (Ook de pers kreeg geen bericht over deze avond, maar dat terzijde. red. WWK.)

Wantrouwen

Door deze hele gang van zaken begint Monique Hagen zich af te vragen of er wellicht opzet in het spel is. Haar wantrouwen groeit. Het is een bekende truc van gemeenten om omstreden besluiten te publiceren aan het begin van de vakantieperiode, waarmee de bezwaarperiode voorbij is als iedereen terug is van vakantie. In haar ingezonden brief in de WieWatWaar stelt zij enkele indringende vragen aan de gemeente, waarmee zij hoopt te bereiken dat er een open, eerlijke en transparante procedure gevolgd wordt voor de bouwplannen op het Antoniusterrein. Voor het kersverse college en de frisse nieuwe raad, die communicatie hoog in het vaandel voert, moet de brief van Monique Hagen stevige stof tot nadenken vormen.

Lees ook

06022006 Inspraak Antoniusbouwplan
24012007 Info Antonius op 6 feb.
22052007 Interactieve Tekensessie?
28052007 Vragen over Antoniusbouw
31052007 Extra Inspraak Antonius
03072007 Derde Inspraakavond Antoniusterrein

bron
WWW
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
wisselend
24 gr.
windkr. 2