WIJDEMEERSE WEBKRANT
Interactieve Tekensessie?
Kortenhoef, di 22 mei 2007

Herman Stuijver stak zijn licht op bij de groep bewoners die meetekent aan de nieuwbouw op het Antoniusterrein in Kortenhoef. Heel vrolijk werd hij niet.

In de WieWatWaar van vandaag staat een groot artikel van de hand van Herman Stuijver. De ondertitel luidt: Pieter van Walbeek: "Het lijkt op een pokerspel".

Geldkwestie

Het gaat over de aard en omvang van de nieuwbouw. Hoe groter en hoger, hoe hoger de opbrengst. Die opbrengst is nodig om de kosten van de nieuw gebouwde Antoniusschool te dekken. Minder groot en monder hoog betekent minder opbrengst, waardoor de gemeente het grotere gat in de kosten van de nieuwbouw van de Antoniusschool moet bijbetalen. Op 6 februari tijdens de inspraakavond bleek dat er flinke weerstand bestond tegen de plannen. In april was er een tweede avond, waar besloten werd met de bewoners te gaan tekenen.

Tekensessies

Zes omwonenden, een projectleider van de gemeente en een architect probeerden er samen uit te komen in twee bijeenkomsten. De derde is al gepland. Pieter van Walbeek, die pal naast het terrein woont, was erbij. Hij vond dat weliswaar de sfeer alle avonden prima was, maar hij heeft zijn twijfels over het resultaat. Die twijfels worden gedeeld door projectleider Koen Wagemakers van de gemeente. Mevrouw Kuc is al een stapje verder gegaan. Zij heeft voor de zekerheid vast een advocaat in de arm genomen voor als het plan haar te groot en massaal wordt. Nico Loohuizen is niet zo positief over de bijeenkomsten. Hij vindt dat de bewoners worden behandeld als een klasje zoet tekenende kinderen dat uiteindelijk moet zwichten voor de gemeente.

Hoop nog niet opgeven

Projectleider Koen Wagemakers vindt het in ieder geval positief dat er goed met elkaar gesproken is. Hij denkt dat er twee varianten aan het gemeentebestuur gepresenteerd zullen worden. Eén plan dat beperkter van opzet is en volstrekt niet de kosten van de bouw van de Antoniusschool zal dekken. Een tweede plan dat groter en massaler is en dat daardoor een hogere opbrengst zal leveren om de Antoniuskosten te dekken. Toch blijft hij positief over de mogelijkheid dat de bewoners en de gemeente er samen uit komen tijdens de derde sessie.

bron
WWW
foto
---
auteur
H. Stuijver/
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
zwaar bewolkt
17 gr.
windkr. 2