WIJDEMEERSE WEBKRANT
Antonius: Samen Tekenen
Kortenhoef, do 12 april 2007

Vorige week werd tijdens een inspraakavond over de nieuwbouw op het Antoniusterrein besloten dat een groep bewoners gaat tekenen.

Herman Stuijver was bij de inspraakavond en schreef er in de WieWatWaar van deze week een uitgebreid verslag over dat wij hier kort samenvatten. De zaal was aanzienlijk minder gevuld dan op 6 februari.

Twaalf hoog mag ook

Eén van de vragen die op 6 februari gesteld werden was die naar het bestemmingsplan en wat daarin mag of niet mag. Het blijkt dat voor het terrein twee bestemmingsplannen gelden. Eén van die twee bestemmingsplannen, het plan Munniksveen, is een halve eeuw oud. Het dateert van 1957. (In principe moet een bestemmingsplan om de tien tot vijftien jaar ververst worden. red.) In dat plan zijn er geen beperkingen gesteld op type bebouwing en bouwhoogte. Een flat van twaalf verdiepingen zou dus ook mogen.


Het plan waarmee de vorige avond op 6 februari werd afgesloten.

Overtuigend?

Wederom ontstond er flinke weerstand tegen bouw met drie verdiepingen, Stedebouwkundige Marianne Kortekaas probeerde de zaal te overtuigen met het vertonen van vriendelijke flatgebouwen. Zij herhaalde dat er aan de Kerklaan grote gebouwen staan waar een appartementengebouw van drie verdiepingen niet tussen misstaat. In zijn verslag twijfelt Herman Stuijver of het verhaal van Marianne Kortekaas overtuigend was.

Samen tekenen

Om de zaal toch mee te krijgen werd door burgemeester Don Bijl voorgesteld om een "interactieve tekensessie" te organiseren, waar bewoners zelf mee kunnen tekenen aan het plan. Een aanwonende stelde vast dat hij werd uitgenodigd om mee te tekenen aan een plan dat hij helemaal niet wil. Bijl gaf aan dat er voldoende ruimte in het plan zit om mee te denken. Wel blijven de financiële eisen overeind. Met de bouw moeten de kosten van de nieuwbouw van de Antoniusschool zo goed mogelijk gedekt worden.

Uiteindelijk werd afgesproken dat er toch zeven betrokken mee gaan tekenen. De heren Van Walbeek, Hagen, Kuc, Bakker, Van de Eijnden, Loohuizen en een bewoner van de Pieter van der Leelaan denken mee aan het plan. Burgemeester Don Bijl hoopt dat men er zo snel uitkomt.

bron
WieWatWaar
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
stralend
19 gr.
windkr. 3