--- ...
Vorig bericht

Home

Volgend bericht


Wapen van Amsterdam: doek valt

's-Graveland, 29 januari 2001. Het Wapen van Amsterdam is een begrip in Nederland. Als je de naam noemt zijn er nog velen die meteen reageren: "Het kippenrestaurant in 's-Graveland." Dat dateert uit de tijd dat Ger Klijn, vader van de huidige eigenaar Ynze Klijn, furore maakte met Kip aan 't spit.

Ynze nam de zaak over in 1962. Kort daarna trouwde hij met Greet. Daarna hebben zij de zaak tot heden altijd laten draaien. Regelmatig pasten zij de formule aan met een barbecue en de carvery.

Velen in het dorp hebben veel plezier beleefd aan de Zomeropera's die 's winters met de hoboist Frank van Kooten werden georganiseerd. Na de raadsvergaderingen werd er in de periode van burgemeesters Jansen en van der Walle doorgezakt en werd de politiek nog eens dunnetjes overgedaan. Tot in de kleine uurtjes.

En nu gaat het Wapen over in andere handen. Het fornuis ging een maand geleden uit. De verkoop van de inventaris werd afgelopen weekend afgerond. Ynze en Greet gaan het na veertig jaar rustiger aan doen.

Het restaurant wordt overgenomen door Marc Splint uit Kortenhoef, Ingrid van Kampen en Raymond Luijt die al het Stoute Soldaatje in Nieuwersluis en Belle in Oud-Zuijlen exploiteren.

De uitstraling en het interieur van het Wapen zullen worden gemoderniseerd. De naam van het nieuwe restaurant wordt "Het Noorderlicht".


Vorig bericht

Home

Volgend bericht

...