WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hilversum steunt Ter Sype
Hilversum, vr 10 september 2010

Met een nipte meerderheid schaarde de Hilversumse gemeenteraad zich achter een brief waarin steun betuigd wordt aan plannen van de provincie.

De provincie heeft NLR onderzoek laten uitvoeren naar de mogelijkheden om vliegveld Hilversum zodanig aan te passen, dat op het aangenzende terrein vijfhonderd woningen in het Loosdrechtse plan Ter Sype gebouwd kunnen worden. De uitkomst van dat onderzoek leidde tot het plan om drie grasbanen aan te leggen, waarvan er twee evenwijdig komen te liggen. Ook is er sprake van een eventuele lichte vorm van verharding van een baan. Ook zou het vliegveld bij de uitvoering van deze plannen een langdurig huurcontract krijgen.

Geen herrie op de Hei

Eddie de Paepe woonde voor de G&E de vergadering bij en schreef er een stuk over in de krant van vandaag. Paul de Bont van "Geen herrie op de Hei", een actiegroep uit Hilversum Zuid, wees er tijdens de inspraak op dat tot nu toe altijd uit was gegaan van maximaal 43.000 vliegbewegingen per jaar. Dat aantal zou in het provinciale voorstel stijgen naar maximaal 76.000 per jaar. De Bont maakte daar bezwaar tegen, zoals hij ook bezwaar maakte tegen een eventuele verharding van de baan of banen.

Verkeerstoename

In de discussie werd een nieuw element ingebracht. De toename van het verkeer als de woonwijk gebouwd zou worden. Enkele raadsleden maken zich zorgen over de toename van de verkeersdruk op de Diependaalselaan en de Nootweg als Ter Sype gebouwd wordt.


Werk aan de winkel.

Bij de besluitvorming bleken de VVD, D66 en Hart voor Hilversum tegen het collegevoorstel (instemming met de provinciale voorstellen) te zijn. Wel keerde de meerderheid van de raad zich tegen verharding van de baan. Wethouder Eric van der Want zegde toe om de zorg over het verkeer en de weerstand tegen de baanverharding aan Haarlem over te brengen.

Dossier Ter Sype / Vliegveld

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
17 gr.
windkr. 3