WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Buijs en VVD zijn het eens
Thailand, vr 10 september 2010

Ruud Buijs reageert op de correctie die de VVD zond. Buijs en de VVD zijn het eigenlijk wel eens over de gang van zaken indertijd.


Ruud Buijs

Hiermee wordt deze discussie afgesloten. Red WWK.

ingezonden brief

Ik bedank de VVD (Sieta Vermeulen) voor de correctie, maar in het eerste stuk stond ook dat ik zelf uit de fractie was gestapt. (Anders wordt je lidmaatschap ingetrokken.)

We weten als raadslid dat fractiediscipline vereist is bij iedere partij. Als je een ander standpunt inneemt, dan wordt dat niet in dank afgenomen. Dat was mijn reden en niets anders.

Het kostte mij  veel moeite om datgeen wat ik had uitgezocht in de fractie te bespreken, het was verboden, het was niet mijn portefeuille.

Dan komt  er een moment dat veel kiezers (die op mij gestemd hebben) je bellen, aanspreken en zelfs aan de deur komen, om verhaal te halen. Ik verloor mijn geloofwaardigheid. Veel van mijn voorkeursstemmen zijn overgestapt naar D.B.W en dan gaat je geweten spreken.

Ik schaam mij nog steeds dat ik niets heb kunnen doen in een paar heikele kwesties waar ik alles vanaf weet.

Het is jammer dat het duaal systeem niet werkt. Dat moet ieder raadslid maar eens onder ogen zien. Het is een recht,  maar weinigen maken er gebruik van (fractiediscipline).

Ruud Buijs
Ex-VVD raadslid

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
Douwe v. Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
17 gr.
windkr. 3