WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Reijn stopt met Nevenfunctie
Wijdemeren, za 14 augustus 2010

CDA-fractievoorzitter Theo Reijn stopt met zijn voorzitterschap van de raad van toezicht van Versa om conflicten met zijn politieke functie te vermijden.


Theo Reijn

Theo Reijn is ruim zeven jaar voorzitter van Versa geweest. Vanaf mei 2008 is hij ook fractievoorzitter van het CDA in Wijdemeren. Op dat moment trad wethouder Wim Neef na berichten overwat merkwaardige financiële transacties versneld af. Hij werd opgevolgd door Betske van Henten, die daarmee de fractievoorzitterstoel vacant maakte. Theo Reijn volgde haar toen op.

Snijden in Welzijn

De verwachting is gewettigd dat er zeer fors gesneden gaat worden in het budget dat Wijdemeren aan welzijnsinstelling Versa besteedt. Dat zou waarschijnlijk leiden tot een belangenconflict. Als raadslid moet Theo Reijn dan opkomen voor de belangen van de gemeente, die dan haaks kunnen staan op die van Versa. Daarom koos Reijn er voor om die eventuele situatie voor te zijn en komende woensdag afscheid te nemen van Versa. Wel zal hij zich als raadslid blijven inzetten voor het vrijwilligerswerk, de zorg- en welzijnssector, die hij een warm hart toedraagt.

bron
G&E
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
23 gr.
windkr.2