WIJDEMEERSE WEBKRANT
Reijn Fractievoorzitter CDA
Wijdemeren, ma 26 mei 2008

Theo Reijn volgt Betske van Henten op als fractievoorzitter van de CDA fractie in de raad. Esther Luijer wordt zijn plaatsvervanger.


Theo Reijn (Kortenhoef)

Betske van Henten (Loosdrecht)

Na het vertrek van Wim Neef als wethouder moet het CDA diens leeg gevallen plek in het college opvullen. Het CDA zal Betske van Henten, de huidige fractievoorzitter, voor die functie komende donderdag tijdens de gemeenteraadsvergadering voordragen. Aansluitend zal Theo Reijn haar plek in de fractie innemen.

De afgelopen tijd nam Reijn de plek van Esther Luijer in, die wegens zwangerschapsverloof afwezig was. In die tijd liet Theo Reijn vaak van zich horen, waarbij hij soms een afwijkend standpunt innam. Als hij die lijn voortzet, dan kan verwacht worden dat de CDA fractie scherper aan de wind gaat zeilen en kritischer zal worden in haar benadering van het college.

persbericht

CDA Wijdemeren

Theo Reijn en Esther Luijer gaan CDA-fractie leiden

De fractie van het CDA Wijdemeren heeft Theo Reijn (fractievoorzitter) en Esther Luijer (vice-fractievoorzitter) gekozen als opvolgers van de huidige fractievoorzitter Betske van Henten.

Na het vervroegde vertrek van wethouder Wim Neef wordt Betske van Henten aan de gemeenteraad voorgedragen als opvolger. Naar verwachting wordt zij in de raadsvergadering van juni benoemd. In het duale stelsel is zij dan geen lid meer van de gemeenteraadsfractie van het CDA. Theo Reijn - die tot en met 11 juni nog tijdelijk raadslid is - volgt Van Henten op in de gemeenteraad.

Deze week heeft de fractie zich gebogen over de opvolging van het fractievoorzitterschap. Geen eenvoudige taak, omdat Van Henten als 'spin in het web' op tal van plaatsen het CDA Wijdemeren vertegenwoordigde en hier bijzonder veel tijd in heeft gestoken.

Unaniem is besloten dat Theo Reijn (fractievoorzitter) en Esther Luijer (vice-fractievoorzitter) samen de kar gaan trekken. In onderling overleg zullen zij de taken verder verdelen. Daarnaast zal ook Herman Veldhuisen enkele werkzaamheden van Betske overnemen.

Zowel de snelle invulling van het wethouderschap als het fractievoorzitterschap tonen aan dat het CDA Wijdemeren een krachtige partij is met capabele mensen, die op meerdere plaatsen ingezet kunnen worden. Hiermee is snel een eind gemaakt aan een vervelende periode en gaat het CDA samen verder voor een levende gemeente!

Bestuur en fractie hebben hier het volste vertrouwen in.

bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
17 gr.
windkr. 4