WIJDEMEERSE WEBKRANT
Vis uit Ankeveen
Ankeveen, ma 26 mei 2008

De viskraam bij de Smidsbrug in Kortenhoef op zaterdag is weg. Men kan terecht in Ankeveen, waar elke zaterdag tussen 8 en 1 uur op de weekmarkt ook een visboer staat.

ingezonden bericht

Ankeveen dé vismarkt van Wijdmeren?

Wie afgelopen zaterdag even een visje wilde halen in Kortenhoef, heeft waarschijnlijk vreemd opgekeken. Op de vertrouwde stek bij de Smidsbrug, op de hoek van de Kerklaan en de Emmaweg, was geen viskraam meer te zien.

De reden hiervoor werd snel duidelijk. Boven de lege plek hing een immens spandoek, kennelijk opgehangen door trouwe klanten, waarop de familie Korlaar werd bedankt voor 35 jaar trouwe dienst.

Via via had ik gehoord dat deze ondernemer het voor gezien zou houden, en navraag op het gemeentehuis leerde mij dat dat inderdaad per 1 juni het geval was en dat er geen vervanger zou komen, voorlopig althans.

Dus ging ik zaterdag rond de middag naar Kortenhoef, om even een gesprekje aan te knopen met deze ondernemer. Helaas, ik was te laat.

Gelukkig hoeven de Kortenhoevers en 's-Gravelanders op zaterdag niet geheel verstoken te blijven van verse vis.

Zij kunnen prima terecht in Ankeveen, waar elke zaterdag tussen 8 en 1 uur op de weekmarkt ook een visboer staat. Of deze het ook 35 jaar gaat volhouden zal de tijd leren. In elk geval is het de moeite waard om er eens even heen te rijden. U kunt er ruimschoots parkeren. Bijkomend voordeel is dat er nog meer food kramen zijn, zodat u een totaal programma aan verse produkten kunt kopen. Een lekker kopje koffie op het gezellige koffie terras maakt het compleet.

Namens Bruisend Ankeveen
Jan van Ingen

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
rss feed
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
17 gr.
windkr. 4