WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
2 oktober Autocross NdB
Nederhorst den Berg, ma 27 september 2010

Op 2 oktober wordt in Nederhorst den Berg de jaarlijkse grote autocross wedstrijd gehouden. Met het maximale aantal van 150 coureurs.

persbericht

2 Oktober Autocross Nederhorst den Berg

Aanleg baan vertraagd door regen, wedstrijd niet in gevaar

Op 2 oktober wordt in Nederhorst den Berg de jaarlijkse grote autocross wedstrijd gehouden. Ook dit jaar weer met het maximale aantal van 150 coureurs, verdeeld over verschillende klassen. Om de enorme toeloop van bezoekers goed op te kunnen vangen wordt de baan dit jaar zo aangelegd dat publiek vanaf twee kanten de wedstrijd kan bekijken. Vorig jaar stonden de ca. 3.500 bezoekers rijen dik waardoor niet iedereen goed zicht had. Met de nieuwe opzet is er genoeg ruimte voor iedereen.

Door de regenval van de afgelopen weken kon het organiserende Cross Team Nederhorst niet volgens schema starten met de aanleg van het parcours. Voorzitter Gert Jan Smits maakt zich daarover nog geen zorgen: “We hebben nog voldoende tijd om de baan te preparen. Maar er is wel erg veel regen gevallen. We weten van vorig jaar dat het terrein wel een stootje kan hebben, maar we hopen wel dat het op de crossdag zelf droog blijft. In het ergste geval moeten we de wedstrijd afgelasten. Dit zal dan op onze website bekend gemaakt worden.”

Overal in Wijdemeren en omgeving zijn coureurs druk met het prepareren van de auto’s voor de populaire Crazy Race. Volgens een speciaal reglement moeten allerlei veiligheidsmaatregelen worden getroffen, zoals het aanbrengen van een rolkooi. Want stevig duwen, botsen en rammen is het doel van dit wedstrijdonderdeel. In de andere klassen komen topcoureurs uit het hele land en zelfs uit België aan de start.

Meer informatie over de wedstrijd staat op de internetsite www.crossteamnederhorst.nl. Inclusief een kaartje met de indeling van het wedstrijdterrein en een overzicht van de parkeergelegenheid. De wedstrijd wordt gehouden op het terrein van pensionstal de Bergen, aan de Meerlaan. Voor bezoekers uit Nederhorst die lopend of op de fiets komen is er aan aparte toegang vanaf de Googweg (langs de Spiegelplas). Toegangsprijs voor bezoekers is € 8. Tot 16 jaar is het € 5 en kinderen onder de 16 mogen gratis naar binnen. Om 10.00 uur geeft burgemeester Martijn Smit van Wijdemeren de startvlag.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
E. Mossinkoff
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
regen
14 gr.
windkr. 3