WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Gondelvaart Loosdrecht
Loosdrecht, di 17 augustus 2010

Zaterdag wordt in Loosdrecht de jaarlijkse gondelvaart gehouden. Dat wordt gecombineerd met een grote braderie en een kermis.

persbericht

Gondelvaart in Loosdrecht

Ter “afsluiting” van het vakantieseizoen wordt traditioneel de “GONDELVAART” georganiseerd door de stichting SLOEP en vele Loosdrechtse bedrijven op zaterdag 21 augustus 2010

Inschrijven 37e Gondelvaart:

Havenkantoor jachthaven ‘De Uitkijk’ (Oud-Loosdrechtsedijk 237 1231 LX Loosdrecht. Dagelijks geopend van 10 tot 18 uur. Indien men na 18.00 uur wil inschrijven, dan van tevoren contact met 035-5823226.

Vertrek op de 5e plas: 21.30 uur
Einde Gondelvaart: 23.30 uur
Vuurwerk: 23.30 uur op de eerste plas.

Natuurlijk doet een zichzelf respecterend Loosdrechts bedrijf of particulier mee met een mooie *gondel*. De ervaring leert dat zij, die hun gondel op het laatste moment maken, vaak hoog eindigen. De jury let vooral op vormgeving, kleur en lichteffecten, rollenspel, actualiteit en natuurlijk de muziek. Probeer het zelf ook eens, schrijf u in bij jachthaven de uitkijk. Inschrijven vanaf zaterdag 14 augustus tot en met zaterdag 21 augustus 12.00 uur.

Jan Wolfswinkelprijs

Vanaf het eerste uur, begin jaren tachtig, waren de gebroeders Jan en Willem Wolfswinkel betrokken bij de organisatie van de gondelvaart waarbij Jan voornamelijk zich richtte op de coördinatie van de jury. Bij het overlijden van Jan, enkele jaren geleden, is besloten om ter nagedachtenis aan Jan de “Jan Wolfswinkelprijs” in te stellen. Deze wordt alleen dan uitgereikt als er een verrassend, innoverend en eigentijds ontwerp wordt ingeschreven. Dat houdt in dat het beslist geen jaarlijks uit te reiken prijs zal worden. Dus deelnemers laat de jury verrassen!

Zomeravondmarkt

Op zaterdag 21 augustus 2010 worden in het kader van de Gondelvaart diverse activiteiten voor ‘jong & oud’ georganiseerd op de Oud-Loosdrechtsedijk.

Van 18.00 tot 24.00 uur: de 36e zomeravondmarkt met:

  • Ruim 120 kramen
  • live-music-podium (restaurant ’t Tuintje) op eigen locatie)
  • live-music-podium (eetcafé Dunne Dirk)
  • Op het terrein van de avondmarkt: straattheater

Muziek

Langs de Oud-Loosdrechtsedijk treft u live-music aan bij:
Eetcafé Dunne Dirk / Bar-Bistro ’t Bruggetje / Restaurant De Otter / Zeilcentrum Midden Nederland (de Uitkijk)

Parkeren

Langs de Oud-Loosdrechtsedijk worden weer vijf weilanden als parkeerplaats ingericht. Pendelbussen worden ingezet voor het vervoer vanaf de parkeerplaatsen (ter hoogte van Smalland) naar het evenement (halteplaats Jachthaven Wetterwille). De bussen rijden vanaf het moment van afsluiting van de Oud-Loosdrechtsedijk (17.00 uur tot en met 02.00 uur)

Voor het goede verloop zijn vele vrijwilligers ingezet. Bezoekers worden verzocht zoveel mogelijk met de fiets te komen. Naast het Vuntusplein wordt een fietsenstalling ingericht.

Vuurwerk

De avond wordt op het water omstreeks 23.30 uur afgesloten met een zeer spectaculair vuurwerk boven de ‘eerste plas’. Het vuurwerk wordt afgestoken vanaf het eiland Robinson Crusoë en aangeboden door ondernemend Loosdrecht. De horecagelegenheden blijven geopend tot 02.00 uur.

Kermis

Na lange tijd is er weer een kermis op het Vuntusplein.
De kermis omvat ongeveer 20 attracties van groot tot klein en vòòr groot tot klein.

Openingstijden:

De kermis begint op donderdag 19 augustus van 14 tot 23 uur met een Familiedag;

Vrijdag 20 augustus: 14 tot 23 uur
Zaterdag 21 augustus: 14 tot 00.30 uur
Zondag 22 augustus: 14 tot 20.00 uur

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
regenachtig
18 gr.
windkr. 4