WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Knip in 's-Graveland
Oud Loosdrecht, vr 16 juli 2010

Cor Lam uit Loosdrecht keert zich tegen de plannen om in 's-Graveland een Knip aan te brengen in het verkeer bij de Smidsbrug.

Dossier Verkeer 's-Graveland

ingezonden brief

De Knip in ’s Graveland

Het wegennet is wijd vertakt en ieder kiest zo z’n eigen weg naar de bestemming. Dat we er samen veel meer gebruik van maken dan 25 jaar geleden is een feit van deze tijd!

We rijden nu ook niet meer rustig met paard en wagen, toch? Akelig egoïstisch is het volhouden van aanwonenden van het Noordereinde omtrent het terugdringen van het verkeer voor hun voordeur. Waar men aan voorbij gaat is dat we leven in een SAMENleving. De Knip bevoordeelt hún weg en benadeelt op hetzelfde moment vele andere routes. Want verkeer is net als water bij afsluiting van een stroommogelijkheid: het gaat dan langs een andere weg.

Die chauffeurs zullen veel meer kilometers moeten maken en naast extra tijd ook extra kosten kwijt zijn, om maar te zwijgen van de extra milieuvervuiling daardoor. Vanwege de kortzichtige en egoïstische mensen van Werk aan de Weg? De bewoners van omliggende straten zijn nu al terecht boos!

Maar ook van verder weg komend worden nog  heeeeel veeeel mensen ernstig beknot door deze miskleun! Moeten bedrijfsleven en burgerij b.v. vanuit Oud Loosdrecht helemaal omrijden via Hilversum en langs het NOB naar Bussum? Of dan via Ankeveen? Ja? Dan kunnen we de Oudloosdrechtsedijk ook wel afsluiten voor anderen!! Is het hier eindelijk ook lekker rustig! Overlast kennen wij ook hoor.

Vanuit allerlei windstreken kiest men ook onze Dijk als doorgangsweg. Dit neemt al jarenlang toe en als onderdeel van het totale wegennet zullen wij daar, net als aan het Noordereind, ook mee moeten leren leven. Ankeveen kan met een soortgelijk verhaal komen. En ook... en…, ja elke doorgaande straat.

De mensen van WadW hebben zich slim aangesloten bij verschillende politieke partijen en die sufferds daar hebben hun meningen over dit onderwerp daarop bijgesteld. Laat ik nu denken en vinden dat bestuurders eerlijk zouden dienen te handelen……. Deze bestuurders MOETEN (hebben dat publiekelijk moeten beloven / zweren) aan het algemeen belang meer prioriteit  toekennen dan aan hun eigen belangen!

Als politiek insider wordt ik op dit punt helaas steeds weer teleurgesteld. En, is hier de politieke stilte rond dit onderwerp ook hier een voorteken voor vergevorderde plannen? Komt de Knip in september soms al in de raad?
Dan zal elke belanghebbende, dus iedereen, NU wat moeten laten horen anders is die kans ook  verloren!!!!!

Cor Lam,
Oud Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
25 gr.
windkr. 4