WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
NM maait Berenklauwen
Horstermeer, do 15 juli 2010

Natuurmonumenten maait, na overleg met de bewoners, de distels en de berenklauwen op diverse plaatsen in de Horstermeerpolder.

Dossier Horstermeer

persbericht

Natuurmonumenten aan de slag in de Horstermeerpolder

Deze week start Natuurmonumenten ook met het maaien van distels en berenklauwen op enkele percelen in de Horstermeerpolder. Half juni zijn deze planten al gemaaid op de dijken rondom de natuurgebieden zodat bezoekers van het gebied er geen last van hebben.

In het recente overleg tussen provincie, Waterschap, gemeente Wijdemeren, de bewonersvereniging en Natuurmonumenten over de voortgang van de plannen in de Horstermeerpolder is afgesproken dat nu in de rest van het gebied dat onder beheer van Natuurmonumenten valt, de distels en berenklauwen zoveel mogelijk verwijderd worden. Vanmiddag wordt gestart met het maaien van distels. Volgende week worden ook berenklauwen verwijderd.

Verder worden volgende week de sloten voor de dammen voor minimaal 10 meter schoongemaakt. Dat is nodig om het water beter te kunnen afvoeren. Bij het opschonen wordt ook gecontroleerd of de duikers niet zijn verstopt zijn en nog goed functioneren voor een goede waterafvoer.

Met deze werkzaamheden in de Horstermeerpolder kan pas gestart worden na het aflopen van het broedseizoen, dus vanaf vandaag 15 juli. Het gebied trekt nu al belangrijke rietvogels zoals de blauwborst, de rietzanger en kleine karekiet die niet verstoord mogen worden.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
21 gr.
windkr. 4