WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Hoop voor Ter Sype
Nieuw Loosdrecht, wo 14 juli 2010

Er gloort weer hoop voor de woningzoekenden in Wijdemeren en de regio. Vliegveld Hilversum en de nieuwbouwwijk Ter Sype blijken goed samen te gaan.

Tot nu toe was de provincie (Gedeputeerde Albert Moens) van mening dat alleen een verharde baan de bouw van Ter Sype mogelijk zou maken. De nieuwe Noord-Hollandse gedeputeerde Bart Heller liet het NLR (Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium) onderzoek doen naar de mogelijkheden om de bouw van vijfhonderd woningen in Ter Sype en het gebruik van het vliegveld, zonder verharde banen, harmonieus samen te laten gaan.

In oktober kwamen de eerste geluiden dat er goede mogelijkheden leken te bestaan. Twee paralelle grasbanen en een extra strook voor dwarswind lijken de oplossing van de puzzel. De baan die recht over Ter Sype gaat wordt opgeheven. De twee paralelle banen moete te grote slijtage van de banen voorkomen door ze om beurten te gebruiken. Langs de Noodweg zullen wel enkele bomen gekapt moeten worden en moeten bosjes laag gehouden worden.

Het NLR rapport werd vanmiddag besproken in de commissie die zich buigt over het vliegveld.

Dossier Vliegveld - Ter Sype

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
26 gr.
windkr. 2