WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schippersdag 2010
Kortenhoef, wo 22 september 2010

De Schippersdag 2010 Loosdrecht begon met windstilte en mist, maar eindigde met mooi weer. Weinig wind, maar dat mocht het plezier niet bederven.

ingezonden bericht

Schippersdag 2010

De zevenenzestigste Schippersdag, gewoontegetrouw op de derde dinsdag in September, kwam dit jaar wat moeizaam van start. Na wekenlang regen en veel wind, begon deze dag met windstilte en mist.

Na het welkomstwoord van het Comité Schippersdag, werd er aan de deelnemers om geduld gevraagd voor de benodigde wind en werd de eerste manche een half uur uitgesteld.

Na overleg met de mensen van Ottenhome, alwaar het feest weer werd georganiseerd, en informatie van meteo schiphol omtrent de weersvoorspellingen, werd besloten om de ochtendwedstrijd te laten vervallen en te verzamelen voor de lunch om 12.30 uur.

Tot grote blijdschap van het organiserend comite kwamen alle zeilers met bemanning terug om de lunch te nuttigen en de middagmanche te gaan varen. Tot ieders vreugde konden we dan ook om 14.00 uur het startschot geven voor de A Klasse met totaal 20 boten en daarop volgend de B klasse met 21 boten.
De gehele wedstrijd werd er hevig gediscussiëerd aan boord van de wedstrijdschepen, waar de meeste wind liep en wat de beste slag was om zo snel mogelijk bij de boei te komen. Dit bleek niet gemakkelijk aangezien het zonnetje zich 100 % liet zien, waardoor de weinige wind, windkracht 1, het soms geheel liet afweten.

Na de finish stond het gezellige buitenterras van Ottenhome reeds vol met belangstellenden en reeds teruggekeerde snelle A klasse zeilers. Tijd voor een versnapering en gezellig samenzijn was er dan ook tot laat in de middag.

Prijsuitreiking A klasse: Eerste prijs, Teo van Oort en Jaques Isarin van Ottenhome. Tweede prijs, Jaap van Waveren en Bas van de Horst van de firma Obicom. De derde prijs ging naar Elten Folkersma en Hans van Kessel van de firma Bootbouwerij de Vrijheid.

B klasse:Eerste prijs, Bart ten Herkel en Lakes-jan Groenhout van Drukkerij ten Herkel. Tweede prijs, Ed Timmer, Raymond van de Zant en Reinout Galensloot van de firma Jachtservice Breukelen. De derde prijs ging naar
Rene v.d. Wilt en Rens-jan Feenstra van Campingpark De Stille Plas.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2