WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Chakra - Intensive
Nederhorst den Berg, za 28 augustus 2010

PRISMAcoaching start in september met een nieuwe serie lessen Mind-Body-Balance Integrale Yoga, waarin de nieuwste inzichten en oefeningen verwerkt zijn.

ingezonden bericht

Prisma Coaching Nederhorst den Berg

Chakra – Intensive

PRISMAcoaching start in september met een nieuwe serie lessen Mind-Body-Balance/Integrale Yoga, waarin de nieuwste inzichten en oefeningen verwerkt zijn van een intensieve 8-daagse training die wij deze zomer gevolgd hebben bij Anodea Judith. Anodea Judith is een Amerikaanse vooraanstaand deskundige op het gebied van de integratie van de Chakra’s en therapeutische aspecten. Zij heeft ons weer enorm geïnspireerd, en we staan te popelen om haar nieuwste kennis en inzichten met jullie te delen.

Wat is een Chakra?

Een chakra (wiel/schijf) is een werveling van energie, ontstaan door de wederzijdse doordringing van bewustzijn en het stoffelijk lichaam. Het is een energiecentrum. Een centrum van activiteit voor opname en overbrenging van levensenergieën. Een bol van energie die vanuit het centrale zenuwcentrum naar alle kanten uitstraalt. Ze zijn fysiek nauw verbonden met klieren van het endocriene systeem en van daaruit met organen en fysieke processen van ons lichaam en met onze psychische bewustzijnsgebieden. Zie een chakra als een psychische computerschijf, de software, die alle programma’s bevat over hoe we de verschillende aspecten van ons leven aanpakken. Deze computerschijven zijn aangesloten op de ‘hardware’ van ons stoffelijk lichaam, en worden door het ‘besturingssysteem’ van ons basisbewustzijn gelezen. Elk chakra is een poort tussen de binnenwereld en de buitenwereld.

Wat doet een Chakra?

Kennis en inzicht in de werking van de chakra’s helpen ons groeiproces gestalte te geven. Ieder chakra reguleert een bepaald aspect van ons wezen op alle niveaus; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. De energie/prana wordt via de chakra’s doorgegeven aan de verschillende energiebanen (meridianen) die de organen en verder ons hele lichaam voeden en in stand houden. De chakra’s wisselen zelf ook energie uit met elkaar en ook de verschillende meridianen zijn onderling door fijne energienetwerken verbonden. Je kunt je voorstellen dat voor een optimale stroming van energie het van belang is dat alle chakra’s ademen en energie doorgeven. Als één of meerdere chakra’s niet goed geopend zijn ontstaan er blokkades in de energiestromen waardoor allerlei ongemakken en kwalen kunnen ontstaan, zowel op lichamelijk als geestelijk gebied. Dit geeft letterlijk het gevoel ‘vast’ te zitten (aan een situatie, je lijf, je pijn, of een ander gevoel waardoor je niet verder komt.) Je wordt moe.

Betekenis van de Chakra’s:

We hebben 7 hoofdchakra’s. Als de chakra’s optimaal geopend zijn beschik je o.a. over de volgende kwaliteiten: levenskracht-moed-passie (1e chakra), gezondheid-genieten (2e chakra), daadkracht-warmte-humor-helderheid (3e chakra), hoop-liefde-verbinding met de natuur (4e chakra), eerlijke communicatie-zijn wie je bent (5e chakra), rust-visie-denkkracht-reflectie (6e chakra), autoriteit-wijsheid (7e chakra).

Lesopbouw:

De lessen van 1½ uur zijn opgebouwd uit drie delen die vloeiend in elkaar overlopen: Het eerste half uur wordt gewerkt aan ademhaling, energiebeheersing en ontspanning, het tweede half uur bestaat uit fysieke oefeningen, en het derde half uur wordt gevuld met visualisatie en meditatie. We zullen steeds 2 lessen besteden aan een bepaald chakra; de eerste les is een opening, de tweede les met aanvullende oefeningen een verdieping en verankering. Alle oefeningen zijn erop gericht je zelfhelend vermogen te stimuleren en ondersteunen je fysieke, emotionele, mentale en spirituele ontwikkeling. Zo zullen we twee blokken van 7 lessen (tot de kerstvakantie) gebruiken voor deze Chakra-Intensive.

Overige informatie:

De lessen worden 's avonds gegeven: op dinsdag in Breukelen (start 07/09), op woensdag in Nederhorst den Berg (start 08/09) en op donderdag in Hilversum (start 09/09). Gemiste lessen kunnen op een andere locatie worden ingehaald. De investering in jezelf bedraagt €105 per blok van 7 lessen van 1½ uur, incl. reader/werkboek. Voor meer informatie en aanmelden kun je bellen of mailen naar PRISMAcoaching: 0294-253104/06-41814252, info at prismacoaching.nl, www.prismacoaching.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
16 gr.
windkr. 3