WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nogmaals Statushouders
Nieuw Loosdrecht, za 28 augustus 2010

Wim van Oudheusden uit Nieuw Loosdrecht reageert op de ingezonden brief van Paul Kimmins uit Nederhorst over de huisvesting van statushouders.

ingezonden brief

Paul Kimmins weet niet helemaal waar hij over praat. net als vele PVV stemmers, naar ik vrees.

ouders en kinderen werden vermoord, gevangen gezet vanwege hun geloof, met de dood bedriegd vanwege hun huidskleur. ze vluchtten of werden met helicopters uit oorlogsgebeid gered door het Rode Kruis of UNHCR. en kwamen in Almere, Weesp en Hilversum omdat ze anders waren gemarteld of gedood.

maar wel na hier 10 soms 12 jaar opgesloten te hebben gezeten in AZC's, asielzoekerscentra. Nederland deed er zo lang over om te beslissen of ze als Nederlander mochten blijven of niet. ja, beste Paul, opgesloten in houten barakken , legertenten met zware bewaking aan de poort. leuk als je in je eigen land juist was gevlucht vanwege uniformdragende machtspotentaten. die 12 jaar mochten ze geen onderwijs volgen, niet inburgeren, niet werken, maar zich soms letterlijk doodvervelen. bewezen is dat velen daar meer ziekte en trauma;s aan hebben overgehouden dan in hun eigen land.

dus, zo gastvrij zijn we nou ook niet, hoor. al zeggen we al eeuwen van wel.

de woningen waar het om gaat zijn voor net zulke Nederlanders als jij Paul en je zielige kinderen, die helemaal in Weesp moeten gaan wonen. je zou met die kids eens moeten gaan kijken en praten met kinderen van dezelfde leeftijd in Crailo. misschien zijn ze dan heel blij dat Wijdemeren huizen heeft voor die gekwelde medemens. en weet je wel, dat ze zonder huis gewoon op straat worden gezet, Paul? is dat met jouw kinderen ook geneurd? nou dan.

nee, Wijdemeren heeft gewoon verkeerd gebouwd, namelijk veel te weinig eenpersoonswoningen, voor jouw kinderen en voor die ex-vluchtelingen die definiteif mogen blijven net als jouw kinderen. Nederhorst en 's Graveland kunnen dus ook geen Nederlandse alleenstaanden meer huisvesten, jong of oud. anders loopt men het risiso een aanklacht wegens discriminatie voor de rechter te verliezen. gelijke monniken, gelijke kappen, al denkt Paul daar anders over.

Wim van Oudheusden
Nieuw Loosdrecht  

Hiermede sluiten wij deze discussie die begon met het bericht dat Wijdemeren geen statushouders in kernen zal huisvesten waar geen openbaar vervoer beschikbaar is.

De inhoud, maar ook de belettering, interpunctie en de spelfouten in bovenstaande brief is exact zoals wij hem ontvingen. Een enkel foutje corrigeren wij op dat vlak, een complete ingezonden brief niet.

red WWK.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zon en buien
16 gr.
windkr. 3