WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Embargo?
Wijdemeren, wo 1 september 2010

Op de website van de Gooi en Eemlander wordt geciteerd uit een ambtelijke notitie, onder embargo, waarin alle mogelijke bezuinigingen genoemd zijn.

Urgentiegroep

Dat uit die ambtelijke notitie geciteerd wordt is nogal merkwaardig. De notitie staat vol met alle mogelijke en onmogelijke bezuinigingsvoorstellen die door het ambtenarenapparaat gevonden zijn. Die voorstellen hebben nog geen enkele status. De z.g. urgentiegroep, een groep raadsleden uit alle fracties, moet zich de komende weken over de bezuinigingen buigen en daar een keuze uit maken.

Embargo


Wethouder Gert Zagt (DB) met de nota onder embargo in zijn hand.

Tijdens de commissie Bestuur en Middelen werd de notitie, met de titel "Nota financieel perspectief 20110 - 2014", uitgereikt aan de twee aanwezige vertegenwoordigers van de pers, Herman Stuijver en Rik Jungmann. De Gooi en Eemlander was daar niet aanwezig. Wethouder Gert Zagt verklaarde in de commissie dat hij vond dat de pers de debatten over de bezuinigingen moest kunnen volgen en stelde de notitie derhalve onder embargo ter beschikking. Hij liet weten dat de voorgestelde bezuinigingen geen enkele status hebben, omdat er geen besluit over genomen is. Er werd even in de commissie gedebatteerd over dat embargo, o.a. of de pers zich er wel aan zou houden en wie het sein zou geven dat het embargo opgeheven zou worden. De discussie ging een beetje in een kringetje waarop uw WWK-redacteur vanaf de perstribune bevestigde dat zowel Herman Stuijver als hij zelf zich aan het embargo zouden houden.

Wij konden niet voor de Gooi en Eemlander spreken, want die was er niet. Wij houden ons overigens aan de afspraak met college en raad.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 2