WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Stankoverlast Loosdrecht
Loosdrecht, wo 28 juli 2010

De planten in de Loenderveense Plas verspreiden stank. Het college heeft per aangetekende brief aan Waternet gevraagd om de planten op te ruimen.

persbericht

College doet beroep op goed nabuurschap Waternet

Het college van Wijdemeren vraagt Waternet om stappen te ondernemen tegen de stankoverlast die wordt veroorzaakt door plantengroei in de Loenderveense Plas.

Onacceptabele stankoverlast

Het wateroppervlak van de Loenderveense Plas in de hoek Lambrechtskade / Moleneind /  Horndijk gaat schuil onder een laag planten die als grote eilanden in het water drijven. De laag planten veroorzaakt een enorme stankoverlast. Naar aanleiding van klachten van bewoners en bedrijven in de buurt, heeft portefeuillehouder Jaap van Waveren een bezoek gebracht aan de plek en uit eigen waarneming geconstateerd dat er inderdaad sprake is van onacceptabele  stankoverlast. 

Waterkwaliteit vooruit

Tijdens de collegevergadering van dinsdag 27 juli is besloten om Waternet, dat de Loenderveense Plas beheert, per aangetekende brief te verzoeken om, in het kader van goed nabuurschap, de  planten op te ruimen en daarmee een einde te maken aan de stankoverlast.

Waternet meldde vorige week nog in een artikel in weekblad De Nieuwsster blij te zijn met de toename van waterplanten, omdat dit zou bewijzen dat de waterkwaliteit van de plas vooruitgaat.
De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
21 gr.
windkr. 3