WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Einde Zomerreces
Wijdemeren, vr 13 augustus 2010

Over twee weken begint de lokale politiek zich weer te roeren. Op 24, 25 en 26 augustus zijn respectievelijk de commissies M en SZ, R en E en B en M.

Update 16-8-2010, 20.47: Er stond dat de commissie R&E zou beginnen om 19.30. Dat was onjuist en is gewijzigd in 20.00 uur.

Een greep uit de agenda's van de commissies, waarmee de nieuwe raad nu dan toch echt van start gaat.

Maatschappelijke en Sociale Zaken 24-8

Het belangwekkendste agendapunt lijkt hier de accommodatienota te worden. De regeling waarmee in heel Wijdemeren voor verenigingen gelijke monniken gelijke kappen zal gelden. Bij sommige verenigingen zal dat nieuwe beleid flink pijn gaan doen. Er kan dus wel wat inspraak op dit onderwerp verwacht worden. (Complete Agenda)

Ruimte en Economie 25-8

De rekenkamer zal haar rapport over beheer van de openbare ruimte met de commissie zal bespreken. Verder staat de voorgenomen reconstructie van de Nootweg in Nieuw Loosdrecht op de agenda. Op 28 september om 19.30 wordt daarover een informatieavond georganiseerd. Ook wordt gesproken over het aangepaste bestemmingsplan van de Arnoud Voetlaan in Ankeveen.
Tenslotte, toch enigszins opvallend, wordt voorgesteld om aansluiting te zoeken bij de welstands- en monumentencommissie van Hilversum. Alleen voor gemeentelijke monumenten werkt Wijdemeren dan nog met de WZNH.
(Complete Agenda niet op site)

Bestuur en Middelen 26-8

Een flink aantal echt bestuurlijke onderwerpen voor de liefhebbers. En er zal ook gesproken worden over het instellen van een vaarverbod bij ijsvorming. Dit onderwerp is ongetwijfeld ingegeven door de commotie die afgelopen winter ontstond toen een schipper het ijs op de Loosdrechtse Plassen kapot voer.
(Complete Agenda)

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
20 gr.
windkr. 2