WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schoolkinderen bij de ASV
Ankeveen, ma 20 september 2010

In Ankeveen zal de kantine van voetbalclub ASV'65 ook gebruikt gaan worden voor buitenschoolse opvang. Een multifunctionele combinatie.

persbericht

Sport-buitenschoolse opvang in voetbalkantine Ankeveen

Burgemeester en wethouders hebben besloten om een sport-buitenschoolse opvang (sport-bso) te realiseren in Ankeveen. Zo wordt een multifunctionele combinatie verwezenlijkt tussen sport en kinderopvang.

Samenwerking

De stichting Eigenwijzer, die onder andere in Loosdrecht  kinderopvang realiseert, heeft het college verzocht om de voetbalkantine van ASV’65 te mogen gebruiken. Jongeren in de buitenschoolse opvang krijgen zo gemakkelijk toegang tot het bij de kantine gelegen sportcomplex.
Het sportcomplex wordt momenteel gebruikt door diverse sport- en spelverenigingen, zoals voetbal, handbal en petanque. Alle gebruikers stemmen in met een gezamenlijk gebruik met de stichting Eigenwijzer. Het sportcomplex wordt overdag weinig gebruikt en in samenwerking met elkaar kan een breed aanbod worden gedaan aan de jeugd van Ankeveen op het gebied van activiteiten en talentontwikkeling.

Veilig sporten

Wethouder Sport, Bewegen en Jeugd, Joost Boermans: “Ik ben zeer verheugd dat door deze  constructie de Ankeveense jeugd een plek krijgt om, terwijl hun ouders werken, veilig te kunnen sporten. Hiermee een belangrijke stap gezet in de realisatie van sport-bso’s in de hele gemeente Wijdemeren. Het nieuwe college heeft al akkoord gegeven voor de realisatie van sport-bso’s in Loosdrecht en Nederhorst den Berg, en nu dus ook Ankeveen. Ik ben blij met dit particulier initiatief en ik hoop dat andere kernen zullen volgen.”

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
half bewolkt
18 gr.
windkr. 4