WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Burgemeestersactie
Loosdrecht, di 21 september 2010

Morgenochtend, om tien uur, zal burgemeester Martijn Smit een verhaal voorlezen op de Mr. J. Terpstraschool in Loosdrecht.


Burgemeester Martijn Smit.

persbericht

Burgemeesteractie tijdens Oktobermaand Kindermaand

De burgemeester op balletles? Het antwoord op deze vraag wordt door de burgemeester zelf gegeven op a.s. woensdag 22 september om 10.00 uur ‘s ochtends.

De burgemeesters (of vervangende wethouders) van de negen gemeenten van de Gooi- en Vechtstreek lezen op die dag een verhaal voor op een basisschool in hun gemeente. Met deze bijzondere bijdrage openen zij Oktobermaand Kindermaand. Elders in het land (Drenthe, Groningen en Friesland) lezen de burgemeesters op dezelfde tijd hetzelfde verhaal voor op een basisschool in hun gemeente.

De burgemeesteractie is de feestelijke opening van Oktobermaand Kindermaand, een project waarbij culturele instellingen gratis hun deuren openen voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voor deze primeur in de Gooi- en Vechtstreek hebben zich maar liefst twintig instellingen aangemeld. Deelnemende instellingen zijn onder andere: Kasteel Sypesteyn, Museum Hilversum, Natuurmonumenten Gooi- en Vechtstreek en Filmhuis Bussum.

Burgemeesters en scholen

Van de negen gemeenten in de Gooi- en Vechtstreek nemen vijf burgemeesters de tijd om het Kindermaand verhaal voor te lezen op een basisschool. In de andere vier gemeenten worden de burgemeesters vervangen door wethouders of andere medewerkers van het college. Hieronder een overzicht:

  • Gemeente Blaricum: Burgemeester De Zwart-Bloch op basisschool Bernardus
  • Gemeente Bussum: Medewerker kabinet van de burgemeester G. de Boer op de Julianaschool (Willem Kalfflaan)
  • Gemeente Hilversum: Burgemeester E.C. Bakker op basisschool De Wilge
  • Gemeente Huizen: Burgemeester mr. A.Ph. Hertog op basisschool De Springplank
  • Gemeente Laren: Wethouder L. Jansen van o.a. Onderwijs, Jeugd en Kunst en Cultuur, op basisschool De Ploeg
  • Gemeente Muiden: Wethouder A. Waanders van o.a. Onderwijs op basisschool De Vinkenbaan
  • Gemeente Naarden: Gemeentesecretaris A. Meijer op de Comeniusschool
  • Gemeente Weesp: Burgemeester Horseling op basisschool De Triangel
  • Gemeente Wijdemeren: Burgemeester M.E. Smit op basisschool Mr. J. Terpstraschool

Verhaal

Het ‘burgemeesterverhaal’ is geschreven door Dolf Verroen en speciaal gemaakt voor Oktobermaand Kindermaand. Dolf Verroen heeft vele kinderboeken op zijn naam staan, zoals: ‘De verschrikkelijke schoolmeester’ en ‘Mijn familie is een bende’. Voor de Duitse vertaling van ‘Slaaf kindje Slaaf’ won Verroen de Deutscher Jugendliteratur Preis.

Kinderen en ouders in beweging

Oktobermaand Kindermaand is opgezet om kinderen in de basisschoolleeftijd van 4 tot en met 12 jaar te stimuleren activiteiten te bezoeken in culturele instellingen met hun ouders en grootouders. De kinderen kunnen gratis meedoen aan allerlei activiteiten op het gebied van kunst en cultuur. Ze mogen gratis bij musea naar binnen, kunnen meedoen aan originele workshops, meelopen met spannende rondleidingen en speurtochten of theater- en dansvoorstellingen bezoeken. Het project - dat is begonnen in Drenthe - heeft de afgelopen jaren in Drenthe en Groningen duizenden kinderen met hun ouders en grootouders in beweging gebracht. Dit jaar organiseert Kunst en Cultuur Noord-Holland in samenwerking met Uit-in-Noord-Holland Oktobermaand Kindermaand voor het eerst in de Gooi- en Vechtstreek. Voor het programma, zie www.kindermaand.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
Douwe v. Essen
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
 Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
18 gr.
windkr. 2