WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Vaccinatieprogramma
Wijdemeren, di 21 september 2010

Op maandag 4 oktober start de vaccinatie van alle negenjarigen uit Bussum, Naarden, Nederhorst den Berg, ’s-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen.

Update 22-9-2010, 13.09: De vaccinaties vinden niet plaats in Sporthal Kerkelanden, maar in Naarden. In Sporthal De Lunet!!

persbericht

GGD vaccineert circa 1000 negenjarigen uit de regio

Maandagmiddag 4 oktober aanstaande start de vaccinatie van alle negenjarigen uit Bussum, Naarden, Nederhorst den Berg, ’s-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen.

Het betreft voor deze kinderen de laatste herhalingsprikken tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en tegen bof, mazelen en rode hond (BMR). Beide inentingen worden op hetzelfde moment gegeven, in iedere arm één. Sporten en spelen na de prikken is aanbevolen; veel bewegen, vooral de armen is goed en voorkomt stijfheid.

De GGD ziet tijdens drie vaccinatiemiddagen ongeveer 3000 kinderen en hun ouders. Om lange wachtrijen te voorkomen, roept de GGD alle kinderen in een strak tijdschema op. Als de ouders zich aan de afgesproken tijd houden, dan blijven de rijen kort. Kinderen uit Bussum, Naarden, Nederhorst den Berg, ’s-Graveland, Kortenhoef en Ankeveen worden verwacht op maandagmiddag 4 oktober in Sporthal ‘Kerkelanden’ in Hilversum.

Er is beperkt parkeergelegenheid op het industrieterrein achter de sporthal, en ruim parkeergelegenheid op het terrein van winkelcentrum Kerkelanden (tegenover de sporthal).

Ouders met kinderen die geboren zijn in 2001 krijgen twee weken voor de vaccinatiedatum een uitnodiging thuisgestuurd. De oproepkaarten én het vaccinatieboekje dienen meegenomen te worden. Voor meer informatie zijn de volgende websites te raadplegen: www.ggdgooi.nl onder het kopje ‘informatie over/rijksvaccinatieprogramma’ of www.kinderprik.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
Lees de RSS feed van de WWK  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief
bewolkt
18 gr.
windkr. 2