WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kunst en Cultuur Ankeveen
Ankeveen, ma 6 september 2010

Volgende week zaterdag maakt Ankeveen zich op voor de derde editie van een grote kunst- en cultuurmarkt.

persbericht

Grote Kunst- en Cultuurmarkt in Ankeveen

Volgende week zaterdag maakt Ankeveen zich op voor de derde editie van een grote kunst- en cultuurmarkt.

Vorig jaar was deze markt een groot succes, o.a. door het grote aantal deelnemers, dat aanzienlijk groter was dan het jaar ervoor, en het prachtige herfstweer, waardoor er in grote getale bezoekers kwamen.

Dit jaar zal de markt plaatsvinden op zaterdag 18 september, op het marktterrein naast de R.K. kerk. De organisatie van deze kunstmarkt ligt bij de Stichting bruisend Ankeveen. Een kleine groep enthousiaste mensen is vorig jaar al begonnen met te bedenken hoe deze 3e editie eruit zou moeten zien. Er zullen ca. 35 deelnemers aanwezig zijn, een kleine stijging ten opzichte van vorig jaar.

De markt kent ook nu weer een regionaal karakter. De kunstenaars komen o.a. uit Utrecht, Houten, Heemstede, en natuurlijk uit onze directe omgeving, Kortenhoef en Ankeveen. Wat kunt u zoal verwachten? Om te beginnen is er dit jaar een kinderworkshop die verzorgd gaat worden door Wilma Hagen. Zij heeft dit met succes eerder gedaan in Kortenhoef. Een erg leuk initiatief om ook kinderen lekker bezig te laten zijn. Op de markt zal ook een taxateur aanwezig zijn. U kunt dus ter plekke uw schilderij of kunstwerk laten taxeren door een officiële taxateur. Een buitenkans lijkt ons!

Schilderijen nemen een prominente plaats in op de markt. Daarnaast is er echter ook ruimte voor beeldhouwwerk, keramiek en glas in lood.
U kunt diverse vormen van sieraden aantreffen, zoals zilverwerk, edelstenen en zelfgemaakte glaskralen. Ook is er een verkooppunt van pop-art voorwerpen.
De markt zal een groter aantal professionals kennen dan vorig jaar. Ook kunnen we u melden dat de meeste deelnemers aan de kunstroute van Kortenhoef ook dit jaar op deze kunstmarkt zullen exposeren en werken.

De kunstmarkt zal rond 9 uur starten, en open blijven tot 15.00 uur.
De wekelijkse zaterdagmarkt begint een uur eerder, en duurt tot 13.00 uur.

Tot slot nog handig om te vertellen is, dat er voldoende parkeergelegenheid is, en bovendien nog gratis ook.

Op de website www.bruisendankeveen.nl zal vanaf zondag 12 september een totaal overzicht van alle deelnemers geplaatst worden.

Jan van Ingen
Bruisend Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.
bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
zonnig
21 gr.
windkr. 4