WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Ontdek De Dijk
Loosdrecht, wo 18 augustus 2010

Hetty Kastelein uit Loosdrecht heeft het initiatief genomen om een route uit te zetten met bezoeken aan bedrijven rond de Loosdrechtse Plassen.

Hetty Kastelein, eigenaar van imkerij 't Schuurtje en oud-CDA raadslid, maakt zich zorgen over de aantrekkingskracht van Loosdrecht op toeristen. De VVV is inmiddels gesloten, Ottenhome is verhuisd naar Kortenhoef en er zijn een aantal gaten gevallen omdat zaken sloten (o.a. De Vier Linden). Zij nam het initiatief om samen met andere ondernemers een toeristische route samen te stellen.

Ontdek De Dijk

Ontdek de Dijk heet haar initiatief. Zij stelde een uitvouwbare kaart samen met daarop vijfendertig bedrijven die bezocht kunnen worden. Onder die bedrijven zijn er met zeer uiteenlopende activiteiten, zoals horeca, kunst, watersport, fietsverhuur en kamperen. Het zwaartepunt ligt op de Oud Loosdrechtsedijk, waar ook het bedrijf van Hetty Kastelein gevestigd is. Haar bedrijf is een imkerij met landwinkel en theetuin, die ook geschikt is voor kinderfeesten.

De totale route is vijfentwintig kilometer lang en voert rondom de hele Loosdrechtse Plassen. De deelnemende bedrijven zijn met kleuren en nummers aangeduid op de routekaart.

bron
G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
reageer
zoek
nieuwsbrief
forse buien
18 gr.
windkr. 2